Ολόλευκη χιονισμένη τούρτα Raffaello

Υλικά για το παντεσπανι:

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,

150 γρ. ζάχαρη,

4 αυγά,

100 γρ. πουδρα αμυγδάλου,

100 γρ. ινδοκαρυδο,

80 γρ. κορνφλαουρ,

2κ.γ. μπεικιν,

6-8 σταγόνες πικραμυγδαλο.

Εκτέλεση:

Χτύπαμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.  Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά.  Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο τσερκια των 20 εκ. και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.

Υλικά για την κρέμα :

200 γρ. λευκή σοκολάτα,

600 γρ. κρέμα γάλακτος,

150 γρ. γάλα καρύδας,

1 φακελάκι ζελατίνης (10γρ).

Εκτέλεση :

Χωρίζουμε το γάλα καρύδας σε δύο μπολακια, το ένα 100 και το άλλο 50 γρ..  Στα 100 γρ. αφού το ζεστανουμε λίγο, λιωνουμε την σοκολάτα αφού την έχουμε ψυλοκοψει.  Ζεσταίνουμε και τα 50 γρ. και προσθέτουμε τη ζελατίνη να διαλυθεί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε από δύο κουταλιές στα δύο μείγματα για να κατέβει η θερμοκρασία και τα ρίχνουμε στη σαντιγί ανακατεύοντας καλά.

Συναρμολόγηση:

Χωρίζουμε τα παντεσπάνι στα 4 και  στο καθένα απλωνουμε την κρέμα.  Την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, χτυπάμε αλλά 100 γρ. σαντιγί γαρνιρουμε τα πλαϊνά και στολίζουμε (συμβουλευτείτε και τις φωτογραφίες για τον στολισμό).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Δάφνη Λεμονάκη.