Ολοκληρώνεται ο ποδηλατόδρομος που θα οδηγεί στο πλατανόδασος του Διαλεχτού

Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής του ποδηλατόδρομου που θα οδηγεί στο πλατανόδασος του Διαλεχτού. Πρόκειται για το έργο κατασκευής της περιαστικής ποδηλατικής διαδρομής Τρικάλων, μία διαδρομή που θα ξεκινά από τα Τρίκαλα και θα φτάνει, μέσω του δάσους Φωτάδας, στο δάσος Διαλεχτού. “Με διαφορά ο πιο ωραίος περιαστικός ποδηλατόδρομος! Σύντομα έτοιμος…” σχολιάζει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.
Η διαδρομή

Με το έργο αυτό, δημιουργείται μια μήκους 12 χιλιομέτρων ποδηλατική διαδρομή από τις παρυφές των Τρικάλων, προς δύο δάση ισάριθμων χωριών του Δήμου.
Η διαδρομή θα ξεκινά από τα όρια Ρογγίων και Πυργετού και θα φτάνει μετά από 4 χλμ. στο δάσος της Φωτάδας. Αφού θα κινείται για 2 χλμ. εντός του δάσους, θα καταλήγει (μετά από 6 χλμ.) στο δάσος του Διαλεχτού. Συμπεριλαμβάνει, επίσης, κίνηση δίπλα στις όχθες του Πηνειού ποταμού, σε ανάχωμα που θα διαμορφωθεί καταλλήλως, με πλάτος 4 μέτρων.

Το έργο

Το έργο έχει αναλάβει η εταιρία «Κ/Ξ Καφετζής Δημήτριος-Ξανθόπουλος Βασίλειος». Ο πλήρης τίτλος του είναι  «Περιαστική ποδηλατική διαδρομή στις δημοτικές ενότητες Φαλώρειας και Καλλιδένδρου του Δήμου Τρικκαίων» , με προϋπολογισμό 216.466,46 ευρώ με ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.