Οι 10 κανόνες των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος χαράς, γέλιου, μαγείας και θαλπωρής. Είναι μια γιορτή αφιερωμένη στην οικογένεια που μας κάνει να νιώθουμε και πάλι σαν παιδιά…
Ας δούμε κάποιους «κανόνες» που θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα στο μέγιστο.

1) Στολίστε το σπίτι σας νωρίς. Καθίστε σαν οικογένεια και στολίστε το δέντρο, βάλτε λαμπάκια και γιρλάντες, κάλτσες και φάτνη. Επιβραβεύστε τους για την βοήθεια που σας πρόσφεραν με ζεστή σοκολάτα και κουλουράκια. Απολαύστε το στολισμένο σας σπίτι όσο περισσότερο καιρό γίνεται !!!

2) Τραγουδήστε τα κάλαντα και άλλα γιορτινά τραγούδια. Θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα μπείτε στο κλίμα των εορτών.

3) Ψήστε ! Φτιάξτε κουλουράκια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, ακόμα και βασιλόπιτα! Παίξτε στην κουζίνα με τα παιδιά σας και γεμίστε το σπίτι με αρώματα Χριστουγέννων !

4) Δείτεχριστουγεννιάτικες ταινίες.. Από το «polarexpress»μέχρι το «Πνεύμα των Χριστουγέννων», μπείτε στο κλίμα και δεχτείτε τα μηνύματα που σας προσφέρουν οι ταινίες αυτές.

5) Καλέστε φίλους. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από τα Χριστούγεννα για να κάνετε μια φιλική μάζωξη. Απολαύστε την παρέα και νιώστε ευγνωμοσύνη για τους φίλους σας.

6) Επισκεφτείτε, εάν είναι δυνατόν, κάποιο Χριστουγεννιάτικο πάρκο. Είτε ταξιδέψετε για να πάτε, είτε επισκεφτείτε αυτό της πόλης σας, τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν και εσείς θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια.

7) Βοηθήστε τα παιδιά σας να πιστέψουν την μαγεία. Διαβάστε τους ιστορίες για τον Άγιο – Βασίλη, αφήστε γάλα και μισοφαγωμένα κουλουράκια κάτω από το δέντρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αφήστε τα να πιστεύουν ότι σας επισκέφτηκε ο Άγιος – Βασίλης για όσο το δυνατόν περισσότερο…

8) Κάντε δώρα ! Το ξέρουμε ότι με την οικονομική κρίση η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά μικρά, συμβολικά δώρα αγάπης, ακόμα και χειροποίητα… μόνο χαρά μπορούν να προσφέρουν!

9) Μην ξεχνάτε όσους σας έχουν ανάγκη. Υπάρχουν άστεγοι άνθρωποι και οικογένειες που βιώνουν τα οικονομικά προβλήματα στο μέγιστο λόγω ανεργίας. Βοηθήστε τους με όποιον τρόπο μπορείτε και θα νιώσετε το νόημα των Χριστουγέννων !

Και πάνω απ όλα…
10) Μην αφήσετε τις δυσκολίες της εποχής και τα προβλήματα που υπάρχουν να σας κάνουν να χάσετε την μαγεία από τις υπέροχες αυτές γιορτινές μέρες !

πηγή :  Θωμαΐδου Ευθυμία – Ζωή-babyradio.gr