Οι φωνές δεν είναι η λύση. Διαχειριστείτε καλύτερα τον θυμό σας…

Ο θυμός σε πολλές περιπτώσεις είναι αναπόφευκτος.

Αφού λοιπόν δεν μπορείτε να τον αποφύγετε τουλάχιστον επιλέξτε πως θα τον διαχειριστείτε.

Θυμηθείτε την τελευταία φορά που θυμώσατε.Ήσασταν αντικειμενικοί; Πόσο καθαρά σκεφτόσασταν;

Ήρθε η στιγμή να διαχειριστείτε τον θυμό σας πριν θυμώσετε. Υπάρχουν απλοί τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν και δεν έχουν να κάνουν με φωνές.

Βήμα 1ο: Προσέξτε! 

Σκεφτείτε τι νιώθετε εκείνη την στιγμή και πως αντιδρά το σώμα σας. Νιώθετε ότι θέλετε να φωνάξετε; Νιώθετε ότι θέλετε να σπάσετε κάτι ή να πετάξετε κάποιο αντικείμενο; Πόσο συχνά νιώθετε θυμωμένοι και αντιδράτε κατά αυτόν τον τρόπο;

Βήμα 2ο: Αποδεχτείτε την ευθύνη.

Όταν θυμώνουμε είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε κάποιον άλλο και να λέμε πως σε εκείνον οφείλεται ο θυμός μας.Μπορεί οι άλλοι άνθρωποι να κάνουν πράγματα που μας εκνευρίζουν αλλά εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το πως θα αντιδράσουμε. Αν εμείς θυμώσουμε είναι δικός μας ο θυμός.

Βήμα 3ο: Αποφασίστε ποιος θα έχει τον έλεγχο.

Θα αφήσετε το συναίσθημά σας να σας έχει τον έλεγχο ή θα προσπαθήσετε να ηρεμήσετε; Φυσικά και είναι δύσκολο να ελέγχετε τον θυμό σας, μπορείτε  όμως να επιλέξετε πως θα εκφράσετε τον θυμό σας.

Βήμα 4ο: Αναγνωρίστε τις αιτίες και την πηγή όλων αυτών.

Είναι φόβος, άγχος ή πόνος; Αναρωτηθείτε λοιπόν αν φοβάστε, αν πληγωθήκατε ή αν αγχώνεστε  και συνειδητοποιήστε πως αυτός είναι ο λόγος που θυμώσατε.

Βήμα 5ο: Επιλέξετε την αντίδρασή σας.

Είναι το πιο δύσκολο βήμα. Σκεφτείτε αν είναι όντως σημαντικό να θυμώνετε και αν αξίζει να πληγώσετε και κάποιον άλλον αλλά και τον εαυτό σας. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε κάντε το εξής πείραμα. Αν νιώθετε θυμό πηγαίντε μπροστά σε έναν καθρέφτη και κοιτάξτε το πρόσωπό σας. Θα δείτε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Μετρήστε μέχρι το 10 και θα δείτε πως με τόσο λίγο χρόνο θα ηρεμήσετε.Δοκιμάστε το!

πηγή : babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα