Οι Τρικαλινοί προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Τρικαλινών για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, στα σύνορα με τα Σκόπια.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε προσφέροντας προϊόντα για τους συνανθρώπους αυτούς, άντρες, γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους καθώς και μικρά παιδιά και βρέφη, οι οποίοι ζουν σε καθεστώς απόλυτης εξαθλίωσης και στερούνται και τα πλέον στοιχειώδη για εμάς αγαθά, όπως το φαγητό και το νερό. Σήμερα το υλικό συγκεντρωνόταν στην αρχή της Ασκληπιού.

Την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση του ανθρωπιστικού υλικού ανέλαβαν εθελοντές του  αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού στεκιού Rossonero. Στην αρχή της Ασκληπιού σήμερα συγκεντρώνονταν τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης σύμφωνα με την παρακάτω λίστα εθελοντών:

νερά (ατομική συσκευασία), χυμοί (ατομική συσκευασία), λάδι, μακαρόνια, ρύζι, τοματοχυμοί, κρουασάν, μπισκότα, σερβιέτες, πάμπερς, μωρομάντηλα, χαρτά υγείας, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, depon, bepanthol, γάζες, betadine, κρέμες αντηλιακές, comtrex, αθλητικά παπούτσια για παιδιά και ενήλικες σε όλα τα νούμερα.