Οι πιο ωραίοι άνθρωποι

Γράφει ο Αριστοτέλης Κωλώτης Κερασοβίτης

Η φανταχτερή ποσότητα εις βάρος της ακριβής ποιότητας ήταν πάντα για τον κόσμο ένα δίλημμα. Υπάρχουν τριγύρω μας πολλοί άνθρωποι βιτρίνες. Αυτοί της επιφάνειας, της εικόνας που μέσα στην κοινωνία ζούν για το “φαίνεσθαι”, και όχι για το “ειναι”. Σίγουρα όλοι στην ζωή μας θα έχουμε συμπορευτεί με έναν επιφανειακό άνθρωπο. Που σε “άγγιζε”, μα δεν σε “ακουμπούσε”. Που σε “κοιτούσε”, μα δε σε “έβλεπε”. Που σε “άκουγε”, μα δεν σε “αφουγκραζόταν”.

Οι πιο ωραίοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει απολάμβαναν κάθε δευτερόλεπτο της ζωής τους. Ζούσαν έντονα την κάθε στιγμή και γι’ αυτούς κάθε μέρα ήταν μια γιορτή. Προσπαθούσαν να βλέπουν το καλό σε οποιαδήποτε εμπειρία της ζωής τους. Τίποτα δεν τάραζε τη ζωή τους˙ ακόμα κι αν εμφανιζόταν κάτι κακό. Ήξεραν πως μετά από τη βροχή ακολουθεί το ουράνιο τόξο˙ μετά από το χειμώνα έρχεται η άνοιξη. Ήξεραν πως το πιο όμορφο φως είναι μετά από το πιο βαθύ σκοτάδι.

Τα φυσικά αγαθά δεν χρειάζεται να τα αγοράσει κανείς αφού μπορεί να τα αποκτήσει εύκολα. Κανείς δεν αγόρασε ποτέ ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα, την αγάπη των φίλων, τον έρωτα ή μια βόλτα στο δάσος… Από το σπίτι μέχρι τη δουλειά υπάρχουν μικρές γωνιές ευτυχίας. Ένα πουλί, ένας κήπος, το «γεια σου» ενός φίλου, το χαμόγελο ενός παιδιού, μια γάτα στη λιακάδα που ζητάει ένα χάδι. Αναγνώρισέ τα ή αγνόησέ τα. Η επιλογή είναι πάντα δική σου.

Χρειάζεται μεγάλη γενναιότητα για να τολμάς να είσαι ο εαυτός σου…. “να είσαι σαν τη θάλασσα, διάφανος στην επιφάνεια βαθύς στην ψυχή”.

Η προσωπικότητα σου δεν είναι η εμφάνιση και αυτό που θες να προβάλλεις προς τα έξω μόνο και μόνο για το τι θα πει ο κόσμος. Ξεγυμνώσου από τα κοινωνικά πρότυπα… Δε χρειάζεται να κυλάς με το ρεύμα της εποχής.

Άδραξε κάθε λεπτό από το χρόνο σου. Οι μέρες έρχονται και φεύγουν. Σύντομα κι εσύ θα γεράσεις. Οι επιλογές μας χτίζουν την ευτυχία ή την μιζέρια μας……

 Γι’ αυτό “Άδραξε τη μέρα” – “Carpe diem”

Υ.Σ Αυτές είναι οι προσωπικές μου επικούρειες απόψεις εμπλουτισμένες με κάποιες φράσεις του PAM BROWN, Δημήτρη Άλτα, Ραφαέλα Αγγελή…