Οι μύθοι της …πρωινής αδιαθεσίας

Η εγκυμοσύνη έρχεται με πολλές συμβουλές και πολλούς μύθους.

Μόνιμος συνοδός της εγκυμοσύνης συνήθως είναι και η ναυτία και η πρωινή αδιαθεσία. Πολλά λέγονται για την πρωινή αδιαθεσία αλλά πολλά αυτά είναι μύθοι και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Λένε πως η αδιαθεσία συμβαίνει το πρωί. Όχι βέβαια! Μπορεί να συμβαίνει καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Οπότε πρέπει να την μετονομάσουμε σε ημερήσια αδιαθεσία!

Λένε πως η αδιαθεσία μπορεί να κάνει κακό στο μωρό. Το μωρό δεν πρόκειται να πάθει τίποτα αν μένετε ενυδατωμένοι και φροντίζετε τον εαυτό σας. Απλά πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να λάβετε την κατάλληλη αγωγή σε περίπτωση που η αδιαθεσία σας χειροτερεύει. Το μωράκι σας πάντως θα είναι μια χαρά αρκεί να προσέξετε.

Τέλος οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως η αδιαθεσία και η ναυτία ξεκινά στην αρχή του δεύτερου τριμήνου και σταματά περίπου στην μέση. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που η αδιαθεσία ξεκινά νωρίτερα και μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Φυσικά η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική σε κάθε γυναίκα. Όπως και να χει με την κατάλληλη αγωγή και παρακολούθηση ολα θα πάνε καλά!

πηγή : babyradio.gr- Κατερίνα Π.