Οι ευτυχισμένες στιγμές με το μωρό σου και πώς χαράζονται στη μνήμη του!

Κάνεις ό,τι μπορείς για να είναι το μωρό σου ευτυχισμένο και έρχεται κάποια στιγμή που δικαίως αναρωτιέσαι: «Θα το θυμάται άραγε καμία από τις ευτυχισμένες μας στιγμές;»

Η απάντηση που δίνει η επιστήμη θα σε αποζημιώσει και θα σε χαροποιήσει, καθώς όπως φάνηκε από μελέτες που έκαναν αναπτυξιολόγοι στις ΗΠΑ τα βρέφη έχουν έντονη μνήμη της ευτυχίας που βιώνουν.

Η έρευνα που έκαναν οι επιστήμονες σε παιδιά νηπιακής ηλικίας έδειξε ότι τα μωρά είναι ικανά να θυμούνται τα θετικά συναισθήματα. Το ανακάλυψαν μέσα από μια διαδικασία παρακολούθησης της κίνησης των ματιών στα νήπια και της αντίδρασής τους όταν έβλεπαν εικόνες ή άκουγαν ήχους που συνέθεταν όμορφες στιγμές του παρελθόντος, από όταν ήταν βρέφη 5 μηνών και έπειτα.

Οι αντιδράσεις τους μελετήθηκαν από τους επιστήμονες και συγκρίθηκαν με άλλες ουδέτερες εικόνες και ανεξάρτητους ήχους, βοηθώντας στην εξαγωγή ενός ξεκάθαρου συμπεράσματος: τα παιδιά είχαν μνήμη των καλών στιγμών τους και αντιδρούσαν εντελώς διαφορετικά όταν κάποιο από τα ερεθίσματα τους τα θύμιζε.

Αυτός είναι ένας επιστημονικά τεκμηριωμένος και επαρκής λόγος να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο να γεμίσουμε το μυαλό των μωρών μας με όμορφες αναμνήσεις και υπέροχα συναισθήματα.

Θυμάται πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε και είναι ικανό να είναι ακόμα πιο ευτυχισμένο αν με κάθε μικρό ερέθισμα θυμάται τις καλές του στιγμές και γεμίζει το σακίδιο των αναμνήσεων του μέρα με τη μέρα!

πηγή : Αρτέμιδα Καράγιαννη-dearmom.gr