Οι «άγγελοι» της ΑΡΩΓΗΣ-Οι νέοι όταν έχουν κίνητρο και μπορούν και θέλουν να προσφέρουν

Η νέα γενιά έχει κατηγορηθεί πολλάκις για την αδιαφορία και τον «ωχαδερφισμό» που επιδεικνύει σε θέματα που αφορούν τα κοινά, τη συμμετοχή τους σε δράσεις και δραστηριότητες. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, ενώ εκείνο που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι οι μικρότεροι αποτελούν μικρογραφία κι αντιγράφουν τους μεγάλους (τις περισσότερες φορές) σε συμπεριφορές κι επιλογές. Κίνητρα κι οράματα θέλουν οι νέοι που φαίνεται ότι στην Ελλάδα της κρίσης έχουν χάσει την ελπίδα τους. Υπάρχουν νέοι που διψούν να προσφέρουν και το κάνουν όταν βρίσκουν τις κατάλληλες συνθήκες. Και τότε είναι που βάζουν ψυχή και προσφέρουν όσο περισσότερο μπορούν.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Μία τέτοια περίπτωση είναι οι «άγγελοι» της ΑΡΩΓΗΣ. Την Πέμπτη, 7 Ιουλίου, στο κέντρο της πόλης «στήθηκε» μία γιορτή προσφοράς κι εθελοντισμού με αφορμή το κάλεσμα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΑΡΩΓΗ» για τη συγκέντρωση καπακιών και μπουκαλιών με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. Μία γιορτή στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Συγκινητική ήταν πραγματικά η παρουσία μικρών παιδιών (του δημοτικού) τα οποία με αυτοθυσία συγκέντρωναν τα καπάκια από τα καταστήματα. Ενώ μία ομάδα νέων παιδιών προτίμησαν, αντί να πιουν τον καφέ τους (όπως τόσοι άλλοι έκαναν) να αξιοποιήσουν το χρόνο τους για καλό σκοπό. Αυτά τα παιδιά «οι άγγελοι» της ΑΡΩΓΗΣ πρόσφεραν τους… εαυτούς τους προκειμένου να βοηθήσουν στη συλλογή του υλικού που έφεραν συνέχεια οι Τρικαλινοί στην πλατεία του ΟΤΕ.

Ακούραστα και με χαμόγελο έπαιρναν τις σακούλες και τις τακτοποιούσαν προκειμένου να φορτωθούν αργότερα στο φορτηγό για να πάνε για ανακύκλωση. Στα πρόσωπα των νέων αυτών παιδιών ήταν αποτυπωμένη η χαρά και η ικανοποίηση από το αίσθημα της προσφοράς. Άλλωστε δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το αίσθημα της προσφοράς.

[quote_box_center]

Ενημερώστε για ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Δ.Σ. απευθύνει κάλεσμα σε όποιον γνωρίζει ανθρώπους που έχουν ανάγκη αναπηρικά αμαξίδια να έρθουν σε επαφή με το Σύλλογο προκειμένου να εξετάσουν τις περιπτώσεις και να τεθούν νέοι στόχοι για το φθινόπωρο.

[/quote_box_center]

Όλες οι ηλικίες

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι στο κάλεσμα της ΑΡΩΓΗΣ ανταποκρίθηκαν δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή νέων ανθρώπων οι οποίοι έλεγαν πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που γίνεται. Δεκάδες Τρικαλινοί προσήλθαν στην πλατεία του ΟΤΕ  προκειμένου να παραδώσουν τα καπάκια που συγκέντρωναν όλο το προηγούμενο διάστημα με στόχο την ανακύκλωσή τους προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Είναι η όλη διαδικασία που κάνει αυτή την προσπάθεια ξεχωριστή. Μικρά παιδιά κι ενήλικες έχουν μπει πλέον στη λογική να μην πετάνε κάτι που είναι τελείως άχρηστο για εκείνους, αλλά να το συλλέγουν με στόχο να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπο.

Ένας τόνος και πενήντα κιλά σε καπάκια και μπουκάλια!

Στην πρόσφατη αυτή δράση της ΑΡΩΓΗΣ συγκεντρώθηκαν συνολικά ένας τόνος και πενήντα κιλά καπάκια. Ποσό εξαιρετικά μεγάλο για μία δράση που διήρκησε μόλις τέσσερις ώρες. Η «ΑΡΩΓΗ» έχει πρωτοστατήσει σε αυτή την προσπάθεια εδώ κι αρκετούς μήνες κι έχει βρει υποστηρικτές από όλη την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί 8 ηλεκτρονικά αναπηρικά αμαξίδια στα Τρίκαλα κι άλλα μέρη της Ελλάδας.

[quote_box_center]

Πληροφορίες

Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου στη διεύθυνση ΜΠΟΤΣΑΡΗ 2, ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ και στα τηλέφωνα: τηλ. 2431022605, ή στα κινητά 6983151903 (Ελένη Καϊμά), 6987579978 (Φάνης Καρατζούνης).

[/quote_box_center]

Συλλογή καπακιών στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ

Τελευταία δράση συλλογής καπακιών και μπουκαλιών από την ΑΡΩΓΗ πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του 4ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων το οποίο πραγματοποιείται στο πάρκο Ματσόπουλου με κεντρικό σύνθημα «Θα ζήσουμε μαζί, να αγωνιστούμε μαζί, θα νικήσουμε μαζί». Ως μία ομάδα που δέχεται πολλές φορές ρατσισμό τα μέλη του Συλλόγου μέσα από το περίπτερό τους ενημερώσουν τους Τρικαλινούς για διάφορα θέματα.