Οικογενειακό Hamburger

Υλικά για το ψωμάκι
ΘΕΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ…

Μια συνταγή υπέροχη από την βασούλα, φυσικά η κάθε μια μας μπορεί να την προσαρμόσει στις δικές της γευστικές συνήθειες.  Εγώ έβαλα αλεύρι 1200 γρ.αντί για βούτυρο φυτικά ελαία άριστον, εκανα επάλειψη όπως πάντα με κρόκο και λαδάκι και έψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτάκια.Βγήκαν 16 ψωμάκια από 130 γρ. το καθένα σαν ζυμαράκι,όλα τα υπόλοιπα είναι από την αυθεντική συνταγή της βασούλας

1 κιλό αλεύρι μπλε αλατίνη

3 αυγά
180 γρ. βούτυρο λιωμενο
50 γρ. καλαμποκέλαιο
80 γρ.ζάχαρη
20 γρ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
300 γρ. νερό και 150 γρ. γάλα

Εκτέλεση

Όλα μαζί τα ζυμώνετε , το γάλα και το νερό χλιαρό, ούτε ζεστά ούτε κρύα.  Η ζύμη λίγο κολλάει αλλα μην σας νοιάζει.

Την βάζετε 1ώρα σε ζεστό μέροςνα φουσκώσει.

Αλευρώνετε τον πάγκο σας και τα κάνετε ότι μέγεθος θέλετε.

Να θυμαστε φουσκώνουν πολύ (εγώ τα ήθελα μεγάλα)

Τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολα.

Τα αφήνετε ξανα σε σεστο μέρος να φουσκώσου για 30 λεπτά.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά με αέρα και στην μεσαία σχάρα.

Από πάνω τα άλειψα με κρόκο που έχω αραιώσει με νερό

Υλικά για το μπιφτέκι
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
αλατοπίπερο
πάπρικα γλυκιά
4 κσ ελαιόλαδο
2 κσ μπαλσάμικο
1 αυγό
1/2 κγ σκόρδο σε σκόνη
4 κσ τριμμένη φρυγανιά

Υλικά για τα μπέργκερ
φύλλα μαρουλιού
τυρί τζένταλ
ροδέλες ντομάτας
μαγιονέζα
κέτσαπ
αγγουράκι πίκλες

Εκτέλεση
Έκανα το ζυμαράκι της βασούλας και πήρα 1200 γρ. ζύμη.
Την υπόλοιπη την έκανα μικρά μπεργκεράκια.
Σε ένα ταψί 26 εκατοστά λαδωμένο έβαλα το ζυμαράκι.
Το πάτησα να πάει σε όλο το ταψί και το άφησα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Αλείφουμε από πάνω με κρόκο και λίγο λαδάκι και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για μισή ωρίτσα.
Ζυμώνουμε τα υλικά του κιμά και τα βάζουμε σε ίδιο μέγεθος ταψί πατώντας να βγει ένα μεγάλο μπιφτέκι.
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για μισή ωρίτσα.
Αφού κρυώσει το ψωμάκι μας το κόβουμε στα δυο.
Βάζουμε στον βάση μαγιονέζα και από πάνω όλα τα υλικά με οποία σειρά θέλετε εσείς.
Βάζουμε λεπτές φετούλες τζένταλ πάνω από το μπιφτέκι να λιώσει και με μια μεγάλη σπάτουλα το ακουμπάμε πάνω στο ψωμάκι μας.
Έτοιμο το μπεργκεράκι μας!!!!!!!!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή  μας  έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).