Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Τρικαλινό παζάρι-Με ένταση η δημοπρασία-Εκδηλώσεις προγραμματίζει ο Δήμος

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Τρικαλινό παζάρι που αποτελεί θεσμό για τα Τρίκαλα. Φθινόπωρο χωρίς παζάρι για τους Τρικαλινούς δεν νοείται. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πανηγύρι που φέτος θα έχει και πολιτιστική χροιά.Ήδη από το Δήμο έχει ξεκινήσει η σχετική προεργασία, ενώ άρχισαν και οι δημοπρασίες. Στη σημερινή δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων διατέθηκαν οι θέσεις για τα ψητοπωλεία, τα χαλβαδοποιία και τις εμπορικές δραστηριότητες. Η δημοπρασία διεξήχθη με ένταση (κάτι που δεν αποτελεί είδηση, αφού πλέον οι καβγάδες στις συγκεκριμένες δημοπρασίες αποτελούν… παράδοση). Χθες έγινε και η δημοπρασία για το λούνα παρκ.

Εκδηλώσεις

Να σημειώσουμε ότι για φέτος ο Δήμος Τρικκαίων προγραμματίζει εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης. Στόχος είναι να διοργανώσει  κάθε μέρα, από το απόγευμα μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, πολιτιστικές εκδηλώσεις για όλους: για τα παιδιά, για τους νέους, για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Παραδοσιακή μουσική, λαϊκή μουσική, «χάλκινα», χοροί και τραγούδια, συνθέτουν μια καθημερινή γιορτή, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα μεγάλο, λαϊκό παζάρι, που συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την κεντρική Ελλάδα.

Πρόσκληση σε φορείς

Ο Δήμος Τρικκαίων, καλεί κάθε ομάδα και όμιλο, το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 24 Αυγούστου, στις 11, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρικκαίων. Στη συνάντηση θα καθοριστεί η σειρά εμφάνισης, το μουσικό θέμα και οι χορευτικές δράσεις που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τέλεσης του παζαριού, δηλαδή το διάστημα 14 – 21 Σεπτεμβρίου.