Ξαρμύρισμα μπακαλιάρου

Ξαρμύρισμα μπακαλιάρου 18 με 20 ώρες πριν τον τηγανίσουμε.

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Παίρνουμε μια φέτα μπακαλιάρο ή γαλέο. Βγάζουμε πρώτα την πέτσα όπως είναι με το αλάτι. Μόλις είναι καθαρός από το δέρμα και τα μαύρα πετσάκια τον κόβουμε σε μερίδες. Καλό θα ήταν αν δεν έχετε πάρει φιλέτο μπακαλιάρου να προσπαθήσετε να βγάλετε τα κοκαλάκια από το ψαράκι σας. Πλένουμε πολύ καλά να φύγει όλο το αλάτι και τον βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με μπόλικο νερό. Αλλάζουμε τα νερά συνέχεια μέχρι να ξαρμυρίσει το ψάρι μας. ένα κολπάκι είναι να έχετε τον μπακαλιάρο μέσα σε ένα σουρωτήρι και να το βυθίζετε στην λεκάνη με το νερό. Μ αυτόν τον τρόπο το αλάτι πάει στον πατώ της λεκάνης και η διαδικασία γίνετε ευκολότερη. Προσοχή οι ώρες που θα είναι στο νερό δεν είναι στάνταρ. Αν είναι λεπτή η φέτα θέλει λιγότερο χρόνο αν είναι παχουλή θέλει περισσότερο.
Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγιά Μαίρη εν δράσει, (τις συνταγές της οποίας μπορούμε να βρούμε και εδώ : http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στη σελίδα της