TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Κόσμος

Ξένος Τύπος: Ο Τσίπρας ο πλέον κατάλληλος να αντισταθεί στους πιστωτές

Σεπ 21, 2015
in Κόσμος
Ξένος Τύπος: Ο Τσίπρας ο πλέον κατάλληλος να αντισταθεί στους πιστωτές
Share on FacebookShare on Twitter

Με αιχμές για το ρόλο των συστημικών ΜΜΕ αλλά και ερωτήματα σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τα όσα είχαν προβλέψει αναφέρονται στη νίκη ΣΥΡΙΖΑ τα ξένα ΜΜΕ. Το θέμα της αποχής των ψηφοφόρων αποτελεί και αυτό αντικείμενο σχολιασμού, αφού κατά την άποψη των ξένων ΜΜΕ εκφράζει την απογοήτευση των ψηφοφόρων και αποτελεί στοιχείο που δεν πρέπει να παραβλέψει ούτε η νέα κυβέρνηση αλλά ούτε και η Ευρώπη.

Η Le Monde με τίτλο «Ο Τσίπρας νικητής των εκλογών για τρίτη φορά στο ίδιο έτος» αναφέρετει ότι «Ο Τσίπρας πέτυχε το στοίχημά του, παρ’ ολα αυτά, το πολύ υψηλό ποσοστό της αποχής πλέον του 40% σε μια χώρα που η ψηφοφορία θεωρείται υποχρεωτική, είναι μια σαφής προειδοποίηση για τη νέα κυβέρνηση».

H Liberation υπογραμμίζει πως «ΟΤσίπρας κέρδισε το στοίχημά του, πετυχαίνοντας το ίδιο σχεδόν ποσοστό με αυτό του Ιανουαρίου. (… ) Προφανώς οι Έλληνες συνεχίζουν να τον θεωρούν τον πιο κατάλληλο για να αντισταθεί στους πιστωτές, οι οποίοι θα πρέπει να μελετήσουν το μάθημα που απορρέει από τις εκλογές της Κυριακής».

Από την πλευρά της η Humanite θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ξεκάθαρο νικητή και ότι «Παρά τις αντιξοότητες, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αριστερά». Σύμφωνα με το άρθρο της προηγήθηκε «Παιγνίδι σφαγής Τσίπρα από τα ιδιωτικά μίντια. Με παραπληροφόρηση και χειραγώγηση, τα βασικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν συντονισθεί για να ρίξουν τον ηγέτη της αριστεράς».

Εν τω μεταξύ η Metronews επικεντρώνεται στις δηλώσεις Ολάντ και στο έμμεσο μήνυμα που έστειλε στη γαλλική αριστερά ότι «η σκληρή γραμμή μέρους της γαλλικής αριστεράς είναι καταδικασμένη σε αποτυχία», και ότι «ο ρεαλισμός είναι το μέλλον για την ευρωπαϊκή αριστερά».

Ο γερμανικός Τύπος

«Ο Τσίπρας λαμβάνει μια δεύτερη ευκαιρία», αναφέρει η Suddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι «Ο Τσίπρας πετυχαίνει το αδιανόητο – υπέγραψε ένα πακέτο λιτότητας και παραταύτα κερδίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη εκλογή. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αποψινή βραδιά αποτελεί «θρίαμβο» για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που κατόρθωσε να επιβιώσει πολιτικά από την υπογραφή ενός πακέτου λιτότητας. «Ο Τσίπρας είναι εξαιρετικός στην προεκλογική εκστρατεία. Την Παρασκευή το βράδυ, κατά την τελική του προεκλογική ομιλία, απέδειξε ότι μπορεί ακόμη να ενθουσιάσει τους ανθρώπους. Μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει το πώς άγγιξε το πλήθος, που ήταν αρχικά επιφυλακτικό. Ήθελε οπωσδήποτε τη δεύτερη ευκαιρία. Στο τέλος της ομιλίας του είχε κανείς σχεδόν ξεχάσει ότι ήδη είχε πάρει μια (ευκαιρία). Τώρα λαμβάνει μια ακόμη», επισημαίνει .

«Η ώρα της αλήθειας για τον Τσίπρα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής «Handelsblatt». «Έκανα λάθη, παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Αλλά, όπως είπε, με καλή πρόθεση και για αυτό αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Την έλαβε. Η απογοήτευση πολλών ψηφοφόρων για υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν και η ενόχληση για το νέο πρόγραμμα λιτότητας ήταν σίγουρα μεγάλη. Αλλά ακόμη μεγαλύτερη και από αυτή την αφύπνιση ήταν προφανώς η αποστροφή πολλών ψηφοφόρων προς την επιστροφή στην εξουσία της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας, ενός εκ των δύο παραδοσιακών ελληνικών συστημικών κομμάτων τα οποία έφεραν τη χώρα ενώπιον της καταστροφής με την πελατειακή πολιτική και την υπερχρέωση», αναφέρει ο αρθρογράφος και περιγράφει ως «θρίαμβο» του κ. Τσίπρα το γεγονός ότι «οι επαναστάτες της ακροαριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ (…) απέτυχαν πλήρως». Εκτιμά δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει τώρα την ευκαιρία να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ από το αριστερό άκρο του πολιτικού φάσματος προς τον αριστερό μεσαίο χώρο και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «θα έκανε καλά να σχηματίσει έναν κατά το δυνατόν ευρύτερο συνασπισμό με φιλοευρωπαϊκά κόμματα και να μην στηριχτεί μόνο στους Ανεξάρτητους Έλληνες, διότι, έτσι κι αλλιώς, τα δύο αυτά κόμματα θα έχουν μικρή πλειοψηφία για τα δύσκολα θέματα που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση».

Το περιοδικό «Der Spiegel», υπό τον τίτλο «Το comeback του Τσίπρα» και με υπότιτλο «Και πάλι τα κατάφερε: ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει για δεύτερη φορά αυτή τη χρονιά τις εκλογές και ήδη έχει πολύ συγκεκριμένα σχέδια συνασπισμού», αναφέρεται στα αποτελέσματα των εκλογών και περιγράφει τους νικητές και τους χαμένους της αναμέτρησης. Στο ερώτημα αν η χώρα απειλείται ακόμη με «Grexit», ο συντάκτης απαντά: «Όχι, αυτός ο κίνδυνος φαίνεται κατ’ αρχάς να έχει απομακρυνθεί. Η Ελλάδα υπέκυψε, με το τρίτο πακέτο βοήθειας, σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις των εταίρων της. Η χρηματοδότηση της χώρας έχει κατ’ αρχάς εξασφαλιστεί και η χρεοκοπία με την οποία απειλείτο απετράπη. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα κατέστη σαφές ότι μια πλειοψηφία χωρών δεν θα υποστήριζε μια πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

«Το τέλος μιας ψευδαίσθησης», είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδα του Βερολίνου «Der Tagesspiegel» και αναφέρει ότι «οι εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να σηματοδοτούν μια στροφή, καθώς πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδεχθεί ότι η βοήθεια δισεκατομμυρίων δεν είναι δωρεάν» και συνεχίζει: «Τον Ιούλιο οι Έλληνες είπαν όχι. Ήταν ένα πεισματικό όχι που εκτόξευσαν προς τους δανειστές με το δημοψήφισμα. Αυτό έγινε τώρα ένα εκνευρισμένο μου είναι όλα αδιάφορα», συνεχίζει το δημοσίευμα και επισημαίνει ότι αυτή η γενική ατμόσφαιρα είχε ως αποτέλεσμα πολλοί ψηφοφόροι να μείνουν στο σπίτι τους. «Ο νικητής όμως ονομάζεται και πάλι Αλέξης Τσίπρας».

Η εφημερίδα «Bild» έχει τίτλο «Mega-νίκη για τον Αλέξη Τσίπρα» και αναφέρει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της, ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης για την προσφυγική κρίση. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει δε ως «σοκαριστικό» το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη και ότι ψηφίστηκε από μεγάλο ποσοστό ανέργων.

πηγή: newsbomb.gr

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: «Πανικοβληθήκαμε», λέει Έλληνας ξεναγός που ζει στην Τουρκία
Κόσμος

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: «Πανικοβληθήκαμε», λέει Έλληνας ξεναγός που ζει στην Τουρκία

Απρ 23, 2025
Είδος μαϊμούς επικοινωνεί με πολύπλοκες φράσεις όπως οι άνθρωποι
Κόσμος

Είδος μαϊμούς επικοινωνεί με πολύπλοκες φράσεις όπως οι άνθρωποι

Απρ 22, 2025
Ολλανδία: «Πέθαναν όπως ζούσαν, πιασμένοι απ’ το χέρι» – Μια σπάνια διπλή ευθανασία που συγκινεί
Κόσμος

Ολλανδία: «Πέθαναν όπως ζούσαν, πιασμένοι απ’ το χέρι» – Μια σπάνια διπλή ευθανασία που συγκινεί

Απρ 21, 2025
Τέλος στην 8ωρη εργασία: Ο Έλον Μασκ ζητά από τους υπαλλήλους του να δουλεύουν κάθε Σαββατοκύριακο
Κόσμος

Τέλος στην 8ωρη εργασία: Ο Έλον Μασκ ζητά από τους υπαλλήλους του να δουλεύουν κάθε Σαββατοκύριακο

Απρ 21, 2025
Μυστήριο στη λίμνη Λοχ Νες: Παράξενες δύο φιγούρες «Νέσι» ερωτοτροπούν στο νερό
Κόσμος

Μυστήριο στη λίμνη Λοχ Νες: Παράξενες δύο φιγούρες «Νέσι» ερωτοτροπούν στο νερό

Απρ 19, 2025
ΗΠΑ: «Αποκεφαλισμένη» γυναίκα υποβλήθηκε σε 37 επεμβάσεις για να της επανασυνδέσουν το κρανίο
Κόσμος

ΗΠΑ: «Αποκεφαλισμένη» γυναίκα υποβλήθηκε σε 37 επεμβάσεις για να της επανασυνδέσουν το κρανίο

Απρ 18, 2025
Next Post
Υεμένη: Απελευθερώθηκαν τρεις δυτικοί όμηροι των Χούτι

Υεμένη: Απελευθερώθηκαν τρεις δυτικοί όμηροι των Χούτι

Μέρκελ: «Η Γερμανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη τη μαζική μετανάστευση»

Μέρκελ: «Η Γερμανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη τη μαζική μετανάστευση»

Σταϊνμάιερ: Να αναλάβει η διεθνής κοινότητα τις ευθύνες για να τερματιστεί ο εμφύλιος στη Συρία

Σταϊνμάιερ: Να αναλάβει η διεθνής κοινότητα τις ευθύνες για να τερματιστεί ο εμφύλιος στη Συρία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd