Ντομάτες ογκρατέν

Υλικά (για ένα μακρόστενο πυρέξ) :

3 μεγαλες ντομάτες

1 μικρή κρέμα γάλακτος

200 γρ. φέτα

100 γρ. γκούντα

Μερικές φουντίτσες φρέσκο δυόσμο

2 κ.γ. ζάχαρη καστανή

Αλατοπίπερο

Λίγο ελαιόλαδο για το πυρέξ

Λίγη ρίγανη

Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά και με ένα μυτερό μαχαίρι βγάζουμε την φύτρα της ντομάτας. Τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκατοστά. Βγάζουμε τα σποράκια και τις στρώνουμε δίπλα δίπλα σε λαδωμένο πυρέξ. Από πάνω ρίχνουμε την ζάχαρη το αλατοπίπερο και την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε για μισή ωρίτσα στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Ανακατεύουμε τα τυριά και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και μόλις περάσει η μισή ώρα βγάζουμε το πυρέξ και ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες πρώτα τον δυόσμο και τέλος τα τυριά. Βάζουμε το φαγάκι μας ξανά στον φούρνο για ακόμα 20 λεπτά. Οι ντοματούλες σας είναι έτοιμες να συνοδεύσουν ψητά κρέατα και ψαρικά. Όπως επίσης με βραστές πατάτες είναι ένα υπέροχο πιάτο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).