Νομικά κατά του Δημοσίου σκοπεύουν να κινηθούν η μητέρα της Άσπας και της μικρής Ραφαέλας

 

Να κινηθούν νομικά κατά του Δημοσίου σκοπεύουν η μητέρα της Ασπασίας Μπόγρη Σπυριδούλα Φατούρου και της μικρής Ραφαέλας, Αντιγόνη Γάτου για το εξωιδρυματικά επιδόματα τα οποία κόβουν από τα παιδιά τους.

Η ιστορία και των δύο είναι τραγική. Το θέμα ξεκίνησε από το trikalaview.gr μετά από συνέντευξη της κ. Φατούρου (δείτε εδώ το δημοσίευμα). Οι δύο γυναίκες σκοπεύουν να κινητοποιηθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με άλλες γυναίκες και οικογένειες που βρίσκονται στην ίδια θέση.

«Θέλουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς δικαιούμαστε και τι όχι, τι είναι τελικά νόμιμο και τι όχι, στο μικρό και ενίοτε θλιβερό μας κράτος…» αναφέρουν και ζητούν να αλλάξει ο νόμος.

Παρέμβαση της Αντιγόνης Γάτου

Η Αντιγόνη Γάτου από τη Γερμανία όπου νοσηλεύεται η μικρή Ραφαέλα (δείτε εδώ το ιστορικό κι εδώ) επικοινώνησε μαζί μας για να κάνει παρέμβαση στο θέμα. Εξοργισμένη από το δράμα της κυρίας Σπυριδούλας Φατούρου, προέβη σε καταγγελίες. Όπως υποστηρίζει για να καταφέρει ένας γονιός να λάβει το εν λόγω επίδομα, πρέπει να έχει “μπάρμπα στην Κορώνη” καθώς επίσης και ότι το καρπώνονται γονείς με μέσον. Όταν στο Ιπποκράτειο πλήρωνα τις αιματολογικές εξετάσεις, τους καθετήρες κ.α., υπήρχαν γονείς οι οποίοι έπαιρναν τα εξωϊδρυματικά. Γονείς που είχαν το παιδί τους στο καρκινολογικό επειδή δεν είχε το νοσοκομείο κάποια απαραίτητα πράγματα για το παιδί του, του έκαναν εξιτήριο το πρωί έπαιρναν το βιβλιάριο οι γονείς έγραφαν ό,τι χρειαζόταν και το απόγευμα έκαναν εισιτήριο στο νοσοκομείο και με αυτόν τον τρόπο έπαιρναν και το εξωϊδρυματικό επίδομα και τα φάρμακα και το απόγευμα το παιδί φαινόταν να μπαίνει πάλι στο νοσοκομείο, ενώ δεν είχε φύγει ποτέ» μας λέει.

Απευθύνθηκα στο ΙΚΑ Τρικάλων και τους ζήτησα να βρούνε λύση «Δεν ξέρω αυτός ο νόμος ισχύει για τη μισή Ελλάδα και οι άλλοι που έχουν μέσον όχι; Έχεις μπάρμπα στην Κορώνη; Σώθηκες. Δεν έχεις; Πέθανες» τονίζει. Όπως εξηγεί η ίδια έχει κάνει έγγραφη καταγγελία στο ΙΚΑ Τρικάλων από τον  Μάιο του 2015 στο ΙΚΑ Τρικάλων και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την διοίκηση του ΙΚΑ.

«Εγώ έκανα καταγγελία στον ΙΚΑ Τρικάλων (αρ. πρ. 5877 στις 12/5/15) για το γεγονός ότι όπως μου είπαν το παιδί μου δεν δικαιούται τα επιδόματα. Από τη στιγμή που το δικό μου βάσει της γνωμάτευσης χρήζει βοηθείας και συμπαραστάσεως εταίρου προσώπου εφ’ όρου ζωής. Το έτερο πρόσωπο είναι η μαμά. Η μητέρα δεν μπορεί να εργαστεί με αποτέλεσμα μου λένε από το ΙΚΑ ότι θα είμαι ασφαλισμένη για ένα χρόνο. Μετά θα μπεις στην πρόνοια. Η πρόνοια δεν παρέχει τίποτα. Όλα αυτά μου τα ανέφεραν πρόσφατα που  τους ζήτησα το έγγραφο s1  για να μεταβιβάσω τα ασφαλιστικά μου δικαιώματα στη Γερμανία για να εξασφαλίσω την καλύτερη νοσηλεία του παιδιού μου, γιατί αν γυρίσω πίσω είμαι καμένη. Αυτό αποδεικνύουν και οι δηλώσεις της μητέρας της Άσπας Μπόγρη, Σπυριδούλας Φατούρου κι από άλλους γονείς» εξηγεί κι επισημαίνει «Το εν λόγω επίδομα πρέπει ή να δίνεται ή σε όλα τα παιδιά που παρουσιάζουν κάποιο ποσοστό αναπηρίας ή σε κανένα. Διότι οι απάτες που τελούνται γύρω από αυτό μετατρέπουν τα παιδιά που υποφέρουν και τους γονείς τους σε δικαιούχους δύο ταχυτήτων…».

«Εφόσον τα παιδιά μας χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας εφ’ όρου ζωής, ας στείλουν νοσοκόμο όπως κάνουν οι Γερμανοί για να μπορέσει η μητέρα να εργάζεται και να πληρώνει την ασφάλειά της και παίρνουν και τα επιδόματά τους τα παιδιά.

Στην καταγγελία μου δεν έχω πάρει καμία απάντηση. Να μου πει κάποιος τι εννοούν ιδρύματα; Το παιδί μου δεν μπορεί να βγει από την κλινική.

Εμένα συνέβη και το εξής παράλογο με το έγγραφο s2 που έστειλαν το παιδί μου εδώ δεν έγραψαν στο έγγραφο με συνοδό τη μητέρα. Οπότε φάνηκε το παιδί ότι ήρθε μόνο του εδώ. Με αποτέλεσμα να πληρώνω για όλα τα έξοδα. Σε επαφή που είχα με το ΙΚΑ Καρδίτσας μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου καταβάλλουν τα χρήματα αν δεν γίνει η εκκαθάριση. Πώς να γίνει αυτό αφού δεν έχω φύγει από την κλινική; Πληρώνω 52 ευρώ την ημέρα γιατί από λάθος δεν έγραψαν ότι συνοδεύω την ασθενή. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται» δηλώνει.

Η κ. Φατούρου εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή του MEGA “κοινωνία ώρα MEGA” από όπου και το video.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player