Νοικοκυρές εν δράσει: Φτιάξτε μόνες σας απορρυπαντικό ρούχων με λιγότερο από ένα Ευρώ

Αν δεν έχετε βρει ακόμα ένα καλό απορρυπαντικό που να αφαιρεί εύκολα τους λεκέδες, να είναι οικονομικό και μη τοξικό, τότε συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου.

Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μόνες σας ένα αποτελεσματικό απορρυπαντικό με 3 υλικά που κοστίζουν λιγότερο από 1 ευρώ/φλιτζάνι.

Προσοχή Διατηρήστε το μείγμα μέσα σε οπάκ πλαστικό δοχείο γιατί το οξυζενέ όταν έρχεται σε επαφή με τον ήλιο, τη ζέστη ή με μέταλλο μετατρέπεται σε νερό ή οξυγόνο (και αν γίνει αυτό τότε οι λεκέδες σας πολύ απλά δεν θα αφαιρεθούν).

Έξτρα tip Το οξυζενέ είναι μια μορφή ήπιας χλωρίνης και γι’αυτό καλό θα ήταν να το δοκιμάσετε πρώτα σε μια εσωτερική γωνία στο ρούχο σας για να βεβαιωθείτε πως δεν ξεβάφει.

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε το απορρυπαντικό σας θα χρειαστείτε 1 κ.σ. μαγειρική σόδα, 4 κ.σ. μη τοξικό υγρό πιάτων και 8 κ.σ. οξυζενέ.

Βάλτε όλα τα συστατικά μέσα στο μπουκάλι σας και ανακινήστε.

Η εφαρμογή στον λεκέ Όταν κάποιο ρούχο λερωθεί, απλώστε μικρή ποσότητα από το μείγμα σας (όσο ένα 5λεπτο κέρμα περίπου) και τρίψτε στο σημείο με μια οδοντόβουρτσα. Αφήστε το απορρυπαντικό να δράσει από 15 λεπτά μέχρι 1 ώρα (ανάλογα με το πόσο δύσκολος είναι ο λεκές). Στη συνέχεια πλύντε το κανονικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο απορρυπαντικό σε βαμβακερά υφάσματα, λινά, αλλά και συνθετικά (ακρυλικά, νάιλον και ρούχα από πολυέστερ). Αποφύγετε να το χρησιμοποιήσετε σε μάλλινα, δερμάτινα ή μεταξωτά υφάσματα.

Έξτρα tip Αν θέλετε να πλύνετε με το συγκεκριμένο απορρυπαντικό κάποιο πουλόβερ που είναι φτιαγμένο από βαμβάκι, λινό, ή συνθετικό ύφασμα, μπορείτε να το κάνετε άφοβα. Βάλτε το σε μια λεκάνη με νερό, ρίξτε μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά πριν το πλύνετε κανονικά.

Πηγή: spirossoulis.com