Νηστίσιμη καρμπονάρα

Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια -Ένα πακέτο φυτική κρέμα HOPLA (προτείνω τη συγκεκριμένη μιας και δεν περιέχει ζάχαρη όπως οι υπόλοιπες. Τη βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ) -200 γρ. νηστίσιμο κίτρινο τυρί τριμμένο -Ένα κύβο λαχανικών -Λίγο κάρυ και πιπέρι -Δυο κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά) για το σερβίρισμα

Βράζουμε ένα πακέτο μακαρόνια σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και σουρώνουμε, αφήνοντας το σπαγγέτι στην άκρη. Ακολούθως σε ένα κατσαρολάκι με δυο κουταλιές της σούπας νερό διαλύουμε τον κύβο λαχανικών σε χαμηλή φωτιά, Μόλις διαλυθεί ρίχνουμε την φυτική κρέμα το κάρυ και εν συνεχεία λίγο πιπέρι. (δε χρειάζεται επιπλέον αλάτι καθώς ο κύβος έχει το απαραίτητο) Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε τμηματικά το φυτικό κίτρινο τυρί μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί με την κρέμα. Μόλις φτάσουμε στην επιθυμητή μας υφή κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε το σπαγγέτι ρίχνοντας από πάνω τη σάλτσα και γαρνίρουμε εφόσον επιθυμούμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Καλή μας όρεξη!

Τη συνταγή μας έστειλε ο Βαγγέλης Σαμαράς