Να χαρακτηριστεί άμεσα πλημμυροπαθής η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας ζητά με ψήφισμα  το Δημοτικό Συμβούλιο

Να χαρακτηριστεί άμεσα πλημμυροπαθής η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας ζητά με ψήφισμα  το Δημοτικό Συμβούλιο . Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας εξέδωσε  ψήφισμα  διαμαρτυρίας για τις πλημμύρες στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα: «Ο εφιάλτης επανέρχεται κάθε φορά που βρέχει στη λεκάνη του Δήμου Φαρκαδόνας».

 Για πολλοστή φορά ο κάμπος της Φαρκαδόνας πλημμύρισε με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες  καταστροφές στο φυτοζωϊκό κεφάλαιο.

  Εξαιτίας του επείγοντος του ζητήματος σε ότι αφορά την αποκατάσταση των καταστροφών από τις πλημμύρες, το Δημοτικό Συμβούλιο στη τελευταία του συνεδρίαση και εκτός ημερήσιας διάταξης, αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες κατοίκους,  συζήτησε το θέμα και αποφάσισε να ζητήσει:

 1ο.  Να γίνει άμεσα  η καταγραφή όλων των καταστροφών.

 2ο. Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις για το  100%  των ζημιών των πληγέντων.

 3ο.  Τον άμεσο χαρακτηρισμό της ευρύτερης  περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας ως πλημμυροπαθούς.

 4ο.  Το σχεδιασμό και την προώθηση αντιπλημμυρικών  έργων για την προστασία των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

 5ο.  Να υπάρξει άμεσο αίτημα του Δήμου Φαρκαδόνας προς τους αρμόδιους φορείς (Βουλευτές του νομού, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης) για έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου από το κρατικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση επειγόντων αναγκών αντιπλημμυρικής θωράκισης.