Συζήτησαν για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

 

To θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά την περίοδο των εορτών και το παρεμπόριο, ήταν ορισμένα από τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μιχαλάκη με την συμμετοχή του προϊσταμένου του Τμήματος Εμπορίου κ. Θανάση Αθανασίου.

Σε ότι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο, το θέμα βρίσκεται σε δικαστική εξέλιξη ενώ για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές κατά την εορταστική περίοδο, αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου είναι τα καταστήματα να λειτουργήσουν μία Κυριακή προ των Χριστουγέννων και μία Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά και όχι στις 14 Δεκεμβρίου όπως έχει καθοριστεί. Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνο τον κ. Μιχαλάκη,  με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει και η συναίνεση και των άλλων Εμπορικών Συλλόγων του νομού μας.

Λίγο μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας, δήλωσε:  “Συναντηθήκαμε σήμερα με τον κ. Μιχαλάκη, επιβεβαιώσαμε την συνεργασία του Εμπορικού κόσμου  με την Αντιπεριφέρεια, κάναμε καταρχάς μία συζήτηση για το θέμα των Κυριακών. Παρότι βρισκόμαστε εν μέσω μίας δικαστικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις 52 Κυριακές, εμείς θεωρούμε  ότι ήδη οι υπάρχουσες επτά που ορίζει ο νόμος ότι δεν εξυπηρετούν την αγορά. Κάναμε μια συζήτηση αν υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικά να ακυρώσουμε την Κυριακή 14 του μήνα και να ενισχύσουμε την Κυριακή 28. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μας επιβεβαίωσε ότι αν και εφόσον έχει τη δυνατότητα θα το δει θετικά . Εμείς οφείλουμε να το κοιτάξουμε, να πάρουμε τη συναίνεση όλων των εμπορικών συλλόγων της περιοχής ώστε αν είναι δυνατόν τα καταστήματα να λειτουργήσουν δύο Κυριακές, στις 21 και ενδιάμεσα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιά.

Τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σίγουροι από την μεριά της Αντιπεριφέρειας και από την μεριά των εμπορικών συλλόγων”.

O Aντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, αναφέρθηκε καταρχάς στην καλή συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας με τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της περιοχής μας ενώ σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις Κυριακές την εορταστική περίοδο είπε:

“Εδώ είμαστε, είμαστε συνεργάτες, προσπαθούμε για το καλό της τοπικής αγοράς, προσπαθούμε για το καλό της τοπικής κοινωνίας , προσπαθούμε να δώσουμε το κάτι καλύτερο στους πολίτες μας. Εδώ είμαστε, συζητήσαμε για το θέμα των Κυριακών. Εφόσον οι τέσσερις εμπορικοί σύλλογοι, συμφωνήσουν να μπορέσουν ανοίξουν τα καταστήματά τους ανάμεσα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, εμείς είμαστε εδώ να συνεργαστούμε και να συμφωνήσουμε να γίνει αυτό. Και την επόμενη περίοδο θα μπορέσουμε να έχουμε μία συνεργασία για το έτος 2015, πόσες Κυριακές θα είναι ανοιχτή η τοπική αγορά”.

Σχετικά με το θέμα του παρεμπορίου, ο κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και σημείωσε ακόμη:

“Είναι θέμα του κράτους, είναι θέμα του Υπουργείου, ώστε να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις μεικτές ομάδες που θα βγουν έξω , ώστε να πατάξουμε το παρεμπόριο. Εδώ είμαστε σε συνεργασία και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες μας”.

Δ.Γ.