Να δείξουμε επαγγελματισμό και υπευθυνότητα

Μία μεγάλη ευκαιρία έχουν οι επαγγελματίες της περιοχής για να κινηθούν τα καταστήματά τους με αφορμή το Μύλο των Ξωτικών. Μία ευκαιρία που σε δύσκολες εποχές όπως είναι αυτές που ζούμε δεν δίνεται σε πολλούς. Το θέμα είναι να την εκμεταλλευτούν κι όταν λέμε όχι να την εκμεταλλευτούν με την αρνητική έννοια της λέξης. Αλλά να λειτουργήσουν με επαγγελματισμό. Να λειτουργήσουν υπεύθυνα κι όχι στη λογική της αρπαχτής. Έχοντας μεγαλώσει σε μία άκρως τουριστική περιοχή της χώρας έχω δει παραδείγματα του καλού και του κακού επαγγελματισμού. Ο επισκέπτης, ο τουρίστας ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τον, δεν είναι ένα άβουλο πλάσμα που τον κατευθύνεις όπου θέλεις και του παίρνεις όσα θέλεις. Τις τελευταίες δεκαετίες οι Έλληνες ταξιδιώτες είναι ψαγμένοι και ειδικά με την κρίση δεν ξοδεύουν τον παρά τους όπου να ναι κι όπως να ναι και τις περισσότερες φορές είναι καχύποπτοι, ίσως πέραν του μέτρου σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ο έξυπνος επαγγελματίας θέτει βάσεις για να μπορέσει όχι μόνο να λειτουργήσει σήμερα την επιχείρησή του, αλλά και να τη διατηρήσει και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια.
Έτσι, καλό θα ήταν οι επαγγελματίες της περιοχής να αντιμετωπίσουν σωστά και χωρίς αισχροκέρδεια τους επισκέπτες, που από ό,τι δείχνουν τα πρώτα μηνύματα θα είναι χιλιάδες και φέτος. Αυτό θα κάνει τη διαφορά. Στόχος είναι το όλο εγχείρημα να έχει διάρκεια κι αυτό θα πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας.

Βιβή Μαργαρίτη