Νέες διαβάσεις πεζών σε Εργατικές Κατοικίες Σωτήρας, Λεπτοκαρυά κι οδούς της πόλης

Στην οριοθέτηση και διαγράμμιση νέων διαβάσεων πεζών προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων ικανοποιώντας αιτήματα κατοίκων. Στόχος η προστασία των πεζών και στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα καθορισμού και διαγράμμισης διαβάσεων επεκτείνεται, μετά την κεντρική πλατεία στις οδούς Φαρμάκη, Μακεδονίας, Καλαμπάκας, Μιαούλη, στη Λεπτοκαρυά και στις Εργατικές Κατοικίες Σωτήρας.
Ειδικότερα οι νέες διαβάσεις θα οριοθετηθούν και θα διαγραμμιστούν στα ακόλουθα σημεία:
1. Επί της οδού Φαρμάκη, στο ύψος του ιδιωτικού παιδικού σταθμού της κ. Καλλιρρόης Βασιλείου .
2. Επί της οδού Μακεδονίας, στο ύψος του 10ου Δημοτικού Σχολείου, μετά τη διασταύρωσή αυτής με την οδό Πόπης Καστρακίδου και σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από τη στροφή.
3. Επί της οδού Καλαμπάκας, στο ύψος της διασταύρωσης αυτής με την οδό Γερ. Σταθά και πριν τους φωτεινούς σηματοδότες (πέντε μέτρα από τη στροφή).
4. Στη Συνοικία «Λεπτοκαρυά», έμπροσθεν των εισόδων του Νηπιαγωγείου και του 20ου Δημοτικού Σχολείου, ευρισκομένων επί της οδού Κλεόβουλου Γιαννούση.
5. Επί της οδού Μιαούλη, μετά τη διασταύρωση αυτής με τη Β. Τσιτσάνη, παραπλεύρως του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
6. Στην είσοδο-έξοδο των κόμβων των εργατικών κατοικιών, του οικισμού της Σωτήρας.
Όλες οι διαβάσεις θα διαγραμμιστούν από το Συνεργείο της Οδοσήμανσης, υπό την επίβλεψη του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών, της Δ/νσης Χωροταξίας & Περιβ/ντος. Πριν και μετά από κάθε διάβαση θα τοποθετηθεί η απαιτούμενη κατά Κ.Ο.Κ. η σήμανση με πινακίδες.