Νέα τραγωδία με δεκάδες μετανάστες, τουλάχιστον τρεις νεκροί

Τρεις άνθρωποι -ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί- είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, όπου το πρωί της Δευτέρας βυθίστηκε σκάφος με δεκάδες μετανάστες.

Νεκροί έχουν ήδη ανασυρθεί ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα αγόρι περίπου 5 ετών. Το παιδί εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι στιγμής από τη θάλασσα έχουν διασωθεί περίπου 96 άτομα, από τα οποία τα 49 μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου, 14 στο Λιμεναρχείο Ρόδου και 22 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Τα 18 από τα 22 είναι σε καλή κατάσταση, δύο παιδιά νοσηλεύονται με υποθερμία και δύο ενήλικες παρέμειναν για παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πολίτες από την Αιθιοπία, την Ερυθραία και την Συρία.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10 το πρωί, στην παραλία Ζέφυρος, όταν το ιστιοφόρο προσάραξε σε βράχια και μέσα σε λίγα λεπτά βούλιαξε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από τη Συρία.

Στην περιοχή βρίσκονται διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά και δυνάμεις της Αστυνομίας, του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε επιφυλακή τέθηκε το νοσοκομείο Ρόδου.

«Ο δουλέμπορος έριξε στα βράχια το σκάφος»

«Υπό το φως της ημέρας, αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το σκάφος να προσεγγίζει την ακτή, ανέφεραν ότι ο δουλέμπορος επιχείρησε αρχικά να το βγάλει στην αμμώδη ακτή. Αγνωστο γιατί, έκανε κατόπιν έναν ελιγμό και το έριξε στα βράχια!» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «κανείς δεν είδε άλλο σκάφος να φεύγει την ώρα εκείνη από την περιοχή, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται ο διακινητής να είναι τώρα ανάμεσα στους διασωθέντες».

πηγή: in.gr