«Μύλος των Ξωτικών» για 4η χρονιά: Παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης

Με πολλές αλλαγές, αλλά και προσδοκίες (έχοντας και το καλό προηγούμενο των 3 προηγούμενων διοργανώσεων) ξεκινά φέτος η 4η διοργάνωση του «Μύλου των Ξωτικών». Μια διοργάνωση η οποία παρά τους πολλούς ανταγωνιστές που «ζήλεψαν» τη δόξα και τη φήμη που πολύ γρήγορα απέκτησε ο Μύλος των Ξωτικών, αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες και φέτος στις 38 μέρες της λειτουργίας του (από Παρασκευή 28 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Ιανουαρίου). Για τις λεπτομέρειες της όλης διοργάνωσης μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Τρικκαίων, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και τα στελέχη του e-trikala.

[quote_box_center]

Καινοτομίες

Στις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
– επεκτάθηκε στον χώρο πίσω από το πάρκο, στο «νησάκι», αυξάνοντας τον χώρο και τις δράσεις για τους επισκέπτες
– Δημιουργήθηκε νέα θεματολογία, για «νεράιδες και μάγους»
– Αυξήθηκαν οι δωρεάν δράσεις
– Αυξήθηκαν οι δράσεις σε 178
– Παραμένει δωρεάν η είσοδος
– Επεκτάθηκε η εκπτωτική κάρτα για τα παιχνίδια των παιδιών
– Δημιουργήθηκε χώρος στάθμευσης 15 στρεμμάτων
– Δημιουργήθηκε ειδικός χώρος για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
– Προστατεύεται το περιβάλλον και το πράσινο, με την απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων στο πάρκο
– Επεκτείνονται οι θέσεις στάθμευσης για τα λεωφορεία

[/quote_box_center]

[quote_box_center]

Ασφάλεια

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε φέτος στον τομέα της ασφάλειας. Όπου:
– Εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ
– Τοποθετήθηκαν 4 απινιδωτές
– Εκπαιδεύτηκαν 16 άτομα για ενέργειες διάσωσης
– Εκπαιδεύτηκαν 40 άτομα για πρώτες βοήθειες
– Πιστοποιείται ολόκληρος ο χώρος και οι κατασκευές του από την TUV Hellas
– Ελέγχθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις για θέματα πυρασφάλειας.

[/quote_box_center]

 

Να σημειωθεί ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, κατόπιν αιτήματος του Δήμου, προσέφερε δύο απινιδωτές. Διά του αντιπροέδρου της κ. Δημ. Καλογερομήτρου, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου κ. Αναστ. Λάππα, η Τράπεζα συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στον τομέα της Υγείας. Παραλλήλως, όπως ανέφερε ο κ. Καλογερομήτρος, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να σωθούν ανθρώπινες ζωές, στην απευκταία περίπτωση που κάποιος κινδυνεύσει. Οι δύο απινιδωτές θα τοποθετηθούν στον μύλο και ο ένας εξ αυτών, μετά το τέλος της διοργάνωσης, θα παραμείνει εντός του, καθώς συγκεντρώνεται εξαιρετικά μεγάλος αριθμός ατόμων.

Κάλεσμα προς όλους να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό

Η ασφάλεια, η επισκεψιμότητα και η υποδοχή των χιλιάδων επισκεπτών είναι τα σημεία στα οποία εστίασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, εστίασε σε τρεις άξονες: την ασφάλεια, την επισκεψιμότητα και την υποδοχή των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών. «Το πάρκο Ματσόπουλου αποκτά περισσότερη ζωντάνια, έτοιμη να υποδεχθεί τους φίλους και λάτρεις της μαγείας των Χριστουγέννων, στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, τα Τρίκαλα» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου ο οποίος αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που προκύπτουν μέσω της διοργάνωσης, με τις νέες προοπτικές για την πόλη και τον Δήμο, με έμφαση στο γιορτινό κλίμα. Το οποίο, πλέον, ενισχύεται και για τον Δήμο και για τον νομό, με την καθιέρωση Τοπικής Αγοράς, η οποία παρουσιάζει προϊόντα επιχειρήσεων της περιοχής.

«Να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

«Η λειτουργία του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου στην Ελλάδα απαιτεί μια νέα σχέση των Τρικαλινών με τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους Τρικαλινούς «να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό». , τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στους κατοίκους εν γένει.
Εκείνο το οποίο επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων είναι ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες και να ξεφύγουν από τη λογική της «αρπαχτής».
Επίσης, υπενθύμισε την πανελλήνια μοναδικότητα και πρωτιά, του σεβασμού των οδηγών αυτοκινήτων στον πεζό, με το σταμάτημα των οχημάτων, μπροστά από τις διαβάσεις. Τέλος, απηύθυνε παράκληση για ελαχιστοποίηση της κίνησης οχημάτων, προς όφελος της εισόδου επισκεπτών και της χρήσης, είτε των μέσων μαζικής μεταφοράς, είτε του ποδηλάτου – που έτσι κι αλλιώς υφίσταται σε πολύ μεγάλο βαθμό – είτε των περιπατητικών διαδρομών.

“Ο Μύλος των Ξωτικών δεν αντιγράφεται”

Όσο για το εάν οι διοργανωτές ανησυχούν για τις άλλες διοργανώσεις ανά την Ελλάδα; Η σιγουριά των διοργανωτών αντικατοπτρίζεται στην έκφραση του διευθύνοντα συμβούλου του e-trikala Οδυσσέα Ράπτη. «Ο Μύλος των

Ξωτικών δεν αντιγράφεται».