TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μωσαϊκό ψυγείου με γιαούρτι

Αυγ 16, 2016
in Μαγειρική
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά για την συνταγή (για 14 άτομα) :

2 3/4 φακελάκια έτοιμο ζελέ ανανά

980 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

490 mL ζεστό νερό

Υλικά για τα ζελεδάκια:

1 1/2 φακελάκι έτοιμο ζελέ κεράσι ή φράουλα

1 1/2 φακελάκι έτοιμο ζελέ πορτοκάλι ή βερίκοκο

1 1/2 φακελάκι έτοιμο ζελέ μύρτιλο

Εκτέλεση :

Φτιάξτε καταρχήν τα ζελεδάκια. Αδειάστε το περιεχόμενο από το κάθε ένα από τα έτοιμα ζελέ σε τρία διαφορετικά μπολ και προσθέστε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στο κάθε ένα. Ανακατέψτε με κουτάλι για τουλάχιστον 2′ μέχρι να διαλυθεί καλά η σκόνη του ζελέ και προσθέστε από ένα φλιτζάνι κρύο νερό στο κάθε ένα.

Αδειάστε τα περιεχόμενα των μπολ σε τρία διαφορετικά μικρά ταψάκια έτσι ώστε το πάχος του ζελέ να μην ξεπερνά τα 3-4 εκ. Βάλτε τους πολύχρωμους ζελέδες στο ψυγείο και αφήστε τους να κρυώσουν για 2 ώρες. Αφού κρυώσουν οι ζελέδες βγάλτε τους από το ψυγείο και κόψτε τους με ένα μαχαιράκι σε μικρούς κύβους.
Κρατήστε τους κύβους σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τους χρησιμοποιήσετε
Διαλύστε σε ένα μπολ δύο φακελάκια ζελέ ανανά και το ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά με ένα αυγοδαρη. Σε αυτό το μείγμα προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπήστε το δυνατά για να διαλυθεί η σκόνη του ζελέ και να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 20′ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μοντάρετε το γλυκό. Αδειάστε το ζελέ ανανά-γιαούρτι σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ την οποία έχετε ντύσει με διάφανη μεμβράνη και αμέσως μετά ρίξτε μέσα τους μισούς πολύχρωμους κύβους ζελέ. Βάλτε στο ψυγείο και παγώστε για 5-6 ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάλτε το από το ψυγείο, ξεφορμάρετε και τραβήξτε προσεκτικά την μεμβράνη. Σερβίρετε σε μια πιατέλα με τους υπόλοιπους κύβους ζελέ από πάνω.
Χρήσιμο:
Για έξτρα γεύση μπορειτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα μέσα στο λευκό μίγμα της φόρμας. Αν θέλετε επίσης μπορέιτε να φτιάξετε ζελέ πολύχρωμα με φυσική ζελατίνη και δικού σας χυμούς φρούτων (καρπούζι, φράουλα, λεμόνι).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μιρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ : http://www.mirsini.gr/.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Next Post
Καιρός: Και πάλι καλοκαίρι αλλά με… μελτέμια

Καιρός: Και πάλι καλοκαίρι αλλά με… μελτέμια

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Σαν σήμερα το 1977 πεθαίνει ο Έλβις Πρίσλεϊ

Σαν σήμερα το 1977 πεθαίνει ο Έλβις Πρίσλεϊ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd