TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μπριζόλες με πικάντικη σως γιαουρτιού και γεμιστές αγκινάρες της Έφης

Δεκ 5, 2015
in Μαγειρική
Μπριζόλες με πικάντικη σως γιαουρτιού και γεμιστές αγκινάρες της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

Μπριζόλες με πικάντικη σως γιαουρτιού και γεμιστές αγκινάρες της Έφης
Από την Έφη Μπαξεβάνη-ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

 ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες(για τις μπριζόλες)
2 μπριζόλες χοιρινές
2 κ.σ. μαγιονέζα
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. τυροκαυτερή
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 κ.γ. ελαιόλαδο
χυμό απο μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι , πιπέρι και ρίγανη τις μπριζόλες μας. Τις τοποθετούμε σε γάστρα με νερό και κλειστό καπάκι. Ψήνουμε στον αέρα , στους 230-250 για περίπου μισή ώρα. Μία -δύο φορές τις γυρνάμε μέσα στη γάστρα.
Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως. Οταν οι μπριζόλες έχουν ψηθεί, τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε επάνω τη σως. Οι μπριζόλες επιστρέφουν στο φούρνο για περίπου δέκα λεπτά στους 180.


ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες(για τις αγκινάρες)
6 μέτριες αγκινάρες κατεψυγμένες
λάχανο και καρότο πικάντικο,τριμμένα και τα δύο

φέτα
άνηθο
πιπεριά Φλωρίνης ψητή
3 φέτες σαλάμι αέρος
λίγη μαγιονέζα
λίγο γιαούρτι
λίγη τυροκαυτερή
λίγη μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε τις αγκινάρες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να ξεροψηθούν.
Στο χρόνο αυτό, σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το λάχανο με το καρότο(έχουν ήδη ξύδι εφόσον είναι πικάντικα) την ψητή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμμένη, το σαλάμι, την τυροκαυτερή,  το γιαούρτι, τη φέτα, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και τον άνηθο.  Ανακατεύουμε καλά και πιέζουμε με ένα πηρούνι ώστε να γίνει συμπαγής η γέμιση(ώστε να χωρέσει περισσότερη σε κάθε αγκινάρα).
Όταν οι αγκινάρες έχουν πλέον ψηθεί,τις γεμίζουμε και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανό το σαλάμι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Ολοκληρώνεται ο ποδηλατόδρομος που θα οδηγεί στο πλατανόδασος του Διαλεχτού

Ολοκληρώνεται ο ποδηλατόδρομος που θα οδηγεί στο πλατανόδασος του Διαλεχτού

Σήμερα γιορτάζουν

Σήμερα γιορτάζουν

Σαν σήμερα το 2013 πέθανε ο Νέλσον Μαντέλα

Σαν σήμερα το 2013 πέθανε ο Νέλσον Μαντέλα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd