Μπριζόλες με δενδρολίβανο και σως μαϊντανού της Έφης

Από τις καλύτερες συνταγές μου. Οι μπριζόλες εξαιρετικά εύγεστες και τρυφερές,οι πατάτες νόστιμες και καλοψημένες, η σως συνοδεύει άψογα το κρέας.

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
μουστάρδα
κέτσαπ
ρίγανη
δενδρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
σκόρδο σε σκόνη
ελαιόλαδο
χυμό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με όλα τα παραπάνω υλικά για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε γάστρα προσθέτοντας νερό,μέχρι του μέση του κρέατος.
Ψήνουμε στο φούρνο μας,στη μέγιστη θερμοκρασία στον αέρα.

ΥΛΙΚΑ για τη σως
3 κ.σ. γιαούρτι
5 κ.σ. μαϊντανό
χυμό από μισό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φέτα ψωμί χωρίς την κόρα
1 κσ ελαιόλαδο
1 κσ μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν έχουμε παρά να χτυπήσουμε στο μπλέντερ όλα τα παραπάνω υλικά και να σερβίρουμε τη σως πάνω στις ζεστές ακόμα μπριζόλες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Μπορούμε να προσθέσουμε και δυόσμο,φέτα αραιωμένη με λίγο γάλα και πιπεριά της προτίμησής μας.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.