TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μπουρδέτο με Σκορπίνες

Οκτ 4, 2016
in Μαγειρική
Μπουρδέτο με Σκορπίνες
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα κλασσικό Κερκυραϊκό πιάτο με σκορπίνα κοκκινιστή και μια ιδέα από αστεροειδή γλυκάνισο . Ένα πιάτο να γλύφεις τα δάχτυλα σου από την νοστιμιά.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 1 κιλό σκορπίνες
  • ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 500 mL ζωμός ψαριού
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματοχυμό
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ντομάτα πελτέ
  • 1 κουτ. σουπ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το μέχρι να μαλακώσει.

2. Προσθέστε τις σκορπίνες , τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχάρι , τα φύλα δάφνης και τον μαϊντανό.

3. Σοτάρετε τα όλα μαζί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για 3΄-4΄ ώστε να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.

4. Σβήστε με το κρασί και αφήστε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν ρίξτε τον ντοματοπολτό και τον ζωμό ψαριού.

5. Προσθέστε την πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας. Κατεβάστε την θερμοκρασία και αφήστε να βράσουν για 15΄.

6. Αφαιρέστε τα μπαχαρικά και τα κεφάλια με μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε μια πιατέλα.

7. Πολτοποιήστε τον ζωμό που έμεινε στην κατσαρόλα με ένα μπλέντερ χειρός.

8. Περάστε την από ένα σουρωτήρι και βάλτε την σε μια άλλη κατσαρόλα.

9. Φιλετάρετε την σάρκα των ψαριών με ένα μαχαίρι φιλεταρίσματος και ρίξτε τα φιλέτα μέσα στην κατσαρόλα με την περασμένη σάλτσα.

10. Αλατοπιπερώστε και σιγομαγειρέψτε με κλειστό το καπάκι για 10΄.

11. Σερβίρετε το φαγητό καυτό σε βαθύ πιάτο μαζί με την σάλτσα.

Σημ.:Μπορείτε να το φτιάξετε και με άλλα ψάρια, όπως κοκκινόψαρο και φαγκρί.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
10 υπέροχοι τρόποι για να φορέσετε μια πασμίνα ή ένα φουλάρι

10 υπέροχοι τρόποι για να φορέσετε μια πασμίνα ή ένα φουλάρι

Προσοχή: «Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης – Πόσο θα μας κοστίσει φέτος – Τι θα ισχύσει για το επίδομα

Προσοχή: «Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης - Πόσο θα μας κοστίσει φέτος - Τι θα ισχύσει για το επίδομα

Καιρός: Με ζέστη και συννεφιά η Τρίτη – Δείτε που θα βρέξει

Καιρός: Με ζέστη και συννεφιά η Τρίτη - Δείτε που θα βρέξει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd