Μπιφτέκια κοτόπουλου με ρύζι και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό κιμά κοτόπουλου

2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

λίγη ρίγανη

λίγο μαϊντανό

3 αυγά

λίγο ελαιόλαδο

λίγη φρυγανιά τριμμένη

λίγη σόδα (ανθρακούχο νερό)

αλάτι

πιπέρι

λίγο ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για τα μπιφτέκια):

Σε μια ανοξείδωτη λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά, την φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το ξύδι αλάτι-πιπέρι, ρίγανη και μαϊντανό. Ζυμώνουμε και Πλάθετε τα μπιφτέκια αφού έχετε βάλει στα χέρια σας λάδι. και προσθέτουμε σιγά σιγά την σόδα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα Τοποθετείτε στο τηγάνι και τα αφήνετε να ψηθούν καλά.

ΥΛΙΚΑ (για τα μανιτάρια):

1 συσκευσασια μανιτάρια φρέσκα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

αλάτι

πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

λίγο αλεύρι για να τραβήξει τα υγρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για τα μανιτάρια):

Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στην συνέχεια σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο, έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά ρίχνοντας το αλάτι και το πιπέρι στην συνέχεια αφού έχουν τσιγαριστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να τραβήξει τα υγρά και σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και τα αποσύρουμε από την φωτιά.

ΥΛΙΚΑ (για το ρύζι):

1 έτοιμο σακουλάκι ρύζι από το σουπερ

1 συσκευασία μικρή καλαμπόκι

λίγο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για το ρύζι):

Βράζουμε το ρύζι με το σακουλάκι μέσα σε ένα μικρό κατσαρόλι για 10 λεπτά και μόλις ετοιμαστεί το αποσύρουμε από την φωτιά σουρώνομαι το νερό και αδειάζουμε το περιεχόμενο στο ίδιο κατσαρόλι ρίχνοντας λίγο βούτυρο για να το τσιγαρίσουμε ελαφρώς και προθέτουμε λίγο καλαμπόκι και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Chef Alexios Nikoloutsopoulos (τις συνταγές του οποίου μπορείτε να βρείτε και εδώ:https://www.facebook.com/Chef-Alexios-Nikoloutsopoulos-1004748136224655/).