Μπισκότα ιδανικά για βάφτιση ή παιδικό party

Η συνταγή είναι της Eva Horiati και η εκτέλεση και οι φωτογραφίες της Μαίρη Καρακασίδη, τις ευχαριστούμε και τις δύο πάρα πολύ.

Υλικά :

2 ποτήρια άχνη ζάχαρη,

2 φλυτζάνες βουτύρο(Μινερβίνη γάλακτος ή φυτίνη γάλακτος),

2 αυγά,

1 ποτήρι ελαιόλαδο,

1 φλυτζανάκι χυμό λεμονιού,

1 κουταλάκι γλυκού σόδα,

1 κιλό αλεύρι

Εκτέλεση:

Χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη καλά και μετά βαζετε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλευρι. Αφήνετε μισή ωρίτσα στο ψυγείο και πλάθετε σε οτι σχήμα θέλετε. Ψήνουμε στο αερόθερμο στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά ή  μεχρι να ροδίσουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

  1. Να τα έχεις το νου σου την ώρα του ψησίματος γιατί ειναι λεπτά και ψήνονται γρηγορα.
  2. Μπορείς με μικρότερες αλλά του ίδιου σχήματος φορμούλες να τα στολίσεις με ζαχαρόπαστα, συμβουλέυσου και τις φωτογραφίες μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).