Μπισκότα βουτύρου με λεμόνι και πορτοκαλί

Υλικά:

2 κούπες ζάχαρη άχνη

400 γρ. φυτικά ελαία άριστον ή όποιο βούτυρο σας αρέσει

1 κούπα ελαιόλαδο

3 αυγα

2 1/2 ζάχαρη

χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

1 κ.σ. σόδα

1200 γρ. αλεύρι περίπου

Εκτέλεση :

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Τρίβουμε στο λεπτό του τρίφτη το λεμόνι και το πορτοκάλι, μετά τα στύβουμε και κρατάμε το χυμό τους βάζουμε και την σόδα μέσα στον χυμό ανακατεύοντας πάνω από το λεκανίτσα που χτυπήσαμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Τέλος βάζουμε το αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη μια ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

1.Μπορούμε να τα κάνουμε με κουπ ατ ή με πρέσα μπισκότων.

2.Να τα αφήσουμε σκέτα ή να λιώσουμε κουβερτούρα σε Μπεν μαρι και να βυθίσουμε το μισό μπισκότο και αμέσως μετά να βάλουμε τρούφα σαν πτι φουρ.

3.Επίσης μπορούμε να κάνουμε μια γκαναζ με 100 γρ. κρέμα γάλακτος και 100 γρ. σοκολάτα και να τους ρίξουμε από πάνω.

Όπως και να τα φτιάξετε είναι υπέροχα.  Η αρχική συνταγή είναι της φίλης μου Eva Horiati όμως έκανα και εγώ τις δικές μου ζαβολιές και μου έγιναν υπέροχα…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλιώς Γιαγιά Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στη σελιδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).