Μουσταλευριά

Επίκαιρο…

Υλικά

4 1/2 ποτήρια μουστο

1 1/2 ποτήρι αλεύρι

1/2 ποτήρι ζαχαρη ή και παραπάνω ανάλογα ( (δοκιμάζουμε)

1 ποτήρι νερό για αραίωση του μούστου

Εκτέλεση

Βράζουμε πρώτα το μούστο που έχουμε περίπου μισή ώρα να μείνει περισσότερο από το μισό αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε. Διαλύουμε στο μισό από τη δόση μας το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε το υπόλοιπο να ζεσταίνεται μαζί με το νερό και ρίχνουμε το χυλό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε ανακατεύοντας να μην κολλήσει με σύρμα περίπου δέκα λεπτά. Πασπαλίζουμε με κανέλα καρύδι και καβουρδισμένο σουσάμι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Δώρα Ρήγα Καλοκάθη.