TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μοσχαράκι με ριγκατόνι στο φούρνο

Δεκ 11, 2015
in Μαγειρική
Μοσχαράκι με ριγκατόνι στο φούρνο
Share on FacebookShare on Twitter
Απλή, γνωστή , εύκολη συνταγή λίγο διαφοροποιημένη αφού το φαγητό θα το τελειώσουμε στο φούρνο… Κοκκινιστό μοσχαράκι με τα μπαχάρια του και υπέροχο ζυμαρικό, ριγκατόνι, βρασμένο.  Το φαγητό μας τελειώνει στο φούρνο με μια πικάντικη γραβιέρα.

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό χτένι ή ποντίκι από μικρό μοσχαράκι, μπορούμε να επιλέξουμε και ελιά είναι αρκετά μαλακή
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4-5 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 σπιτικό ζωμό βοδινού
1 ποτηράκι του κρασιού ροζέ σπιτικό κρασί
μια κουταλιά πελτέ ντομάτας
3-4 μέτριες φρέσκες ντομάτες πολτοποιημένες στο multi
1-2 φύλλα δάφνης 
3-4 κόκκους μπαχάρι
λίγο θυμάρι
100 γρ. βούτυρο
120.γρ Πεκορίνο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
500 γρ. ριγκατόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταίνει και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές για να το θωρακίσουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μαζί με το κρέας για 3-4-λεπτά . Ρίχνουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας και τρίβουμε με το κουτάλι μας τον πελτέ στον πάτο της κατσαρόλας να δώσει ο πελτές το άρωμά του στο φαγητό μας. Γυρίζουμε το κρέας μας ελαφρά να πάρει από όλες τις πλευρές του πελτέ. από ντομάτα. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το πολτό από τις φρέσκες ντομάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά . Ρίχνουμε τη δάφνη, τους κόκκους μπαχάρι, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του. Συνεχίζουμε βράζοντας το ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό με χοντρό αλάτι. Μόλις το ριγκατόνι είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στο πυρέξ μας ή σε ταψάκι . Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το Πεκορίνο.  Ανακατεύουμε, το βούτυρο και το τυρί θα αρχίζουν να λιώνουν από το ζεστό ριγκατόνι. Τοποθετούμε πάνω από το ριγκατόνι το κρέας μας και περιχύνουμε το ριγκατόνι με τη σάλτσα του κρέατος. Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το φαγητό κλείνουμε το κουμπί του φούρνου. Ρίχνουμε τη γραβιέρα πάνω στο ριγκατόνι και βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο που είναι κλειστός. Περιμένουμε να λιώσει η γραβιέρα με τη θερμοκρασία του φούρνου… Σερβίρουμε… 

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο https://www.facebook.com/groups/165081530223295/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Μην πετάξετε ποτέ ξανά αυτά τα σακουλάκια από διάφορες συσκευασίες – Δείτε γιατί

Μην πετάξετε ποτέ ξανά αυτά τα σακουλάκια από διάφορες συσκευασίες – Δείτε γιατί

Πώς βγαίνει ο λεκές από σοκολάτα;

Πώς βγαίνει ο λεκές από σοκολάτα;

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd