Μοναδικά αντικείμενα και κατασκευές δημιουργούνται στο Εικαστικό Εργαστήρι του ΚΔΒΜ

Η τέχνη δεν είναι μόνο στα έργα τέχνης, την τέχνη τη συναντάμε και σε απλά καθημερινά αντικείμενα. Τα πάντα μπορεί να είναι τέχνη όταν φτιάχνονται με όρεξη, κέφι και μεράκι. Και σίγουρα αυτά τα τρία τα διαθέτουν οι 16 κυρίες οι οποίες συμμετέχουν σε πρόγραμμα χειροποίητου κοσμήματος και χειροτεχνίας του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Τρικκαίων.

Της Βιβής Μαργαρίτη


Κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα δίνουν ραντεβού στον καθιερωμένο πλέον χώρο του Κέντρου που μετατρέπεται σε εικαστικό εργαστήρι και δημιουργούν. Αντικείμενα απίστευτης ομορφιάς και μοναδικά «γεννιούνται» εκεί μέσα σε αυτή την αίθουσα.

Τι χρειάζεται; Μεράκι κι όρεξη απαντούν οι μαθητευόμενες της κ. Ελισάβετ Καραλή η οποία έχει αναλάβει να τις καθοδηγεί. Η ίδια έμπειρη δασκάλα έχει κατασκευάσει άπειρες δημιουργίες όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με το αντικείμενο και δεν διστάζει καθόλου να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της και στις… μαθήτριές της.

Προφίλ

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν γυναίκες όλων των ηλικιών. Γυναίκες που είτε έχουν χρόνο στη διάθεσή τους και θέλουν να τον ξοδέψουν δημιουργικά, άλλες γιατί θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο, ή κάποιες άλλες απλά επειδή τους αρέσει να καταπιάνονται με τις ιδιαίτερες αυτές κατασκευές.

…Κι αν κάποιος θεωρεί δεδομένο ότι τέτοιου είδους τμήματα ελκύουν αποκλειστικά και μόνο γυναίκες κάνουν λάθος. Αυτό τουλάχιστον μας διαβεβαιώνει η κ. Καραλή, η οποία μας λέει ότι έχει διδάξει σε τμήματα στα οποία συμμετέχουν άνδρες.

Δημιουργίες

Στο συγκεκριμένο εικαστικό εργαστήρι οι συμμετέχουσες μαθαίνουν πώς να δημιουργούν κοσμήματα, αλλά κι άλλες κατασκευές, όπως είναι τα πασχαλινά καλάθια και οι λαμπάδες. Με αυτό καταπιάνονταν και την ώρα του ρεπορτάζ.

Χειροποίητα αντικείμενα μοναδικά κι ανεκτίμητα, φτιαγμένα με πολύ όρεξη από μία παρέα γυναικών που άνετα θα τις χαρακτήριζε κάποιος χρυσοχέρες αφού ό,τι πιάνει το χέρι τους αποκτά αξία. Αντικείμενα από υλικά που δεν φαντάζει ο νους, όπως καλάθια από σπάγκο και πολλά άλλα εντυπωσιάζουν.

Όταν έχεις όρεξη όλα μπορείς να τα καταφέρεις κι αυτή είναι η απόδειξη.

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ