Μιχάλης Ταμήλος: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η χώρα να μπει σε περιπέτειες

Τη στήριξη των Τρικαλινών με την ψήφο τους για να συνεχίσει το έργο που του ανέθεσαν πριν δύο χρόνια ζήτησε απόψε κατά την κεντρική του ομιλία ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος. Μιλώντας στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο ο κ. Ταμήλος απευθυνόμενος στο ακροατήριο ανέφερε «Με τη δική σας στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης θέλω να συνεχίσω το έργο που μου αναθέσατε πριν δύο χρόνια και να ολοκληρώσουμε μαζί πολλά από αυτά που ξεκινήσαμε. Είμαστε μαζί σε αυτόν τον Αγώνα. Ενωμένοι και δυνατοί με την Νέα Δημοκρατία ισχυρή! Αφήνουμε κατά μέρος τις προσωπικές πικρίες και απογοητεύσεις και δίνουμε την μάχη της λογικής ενάντια στο παράλογο και στο απρόοπτο. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί η δυνατότητα να τελειώσουμε σε δύο μήνες από το Μνημόνιο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η χώρα μας να μπει σε περιπέτειες. Ενωμένοι με την Νέα Δημοκρατία θα νικήσουμε. Ευχαριστώ πολύ για την δύναμη που μου δίνετε».
Όπως τόνισε αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών γιατί δεν κρίνεται μόνον η εναλλαγή δύο Αστικών κομμάτων στην ηγεσία της χώρας, αλλά η πιθανή μετάλλαξη της Ελληνικής Δημοκρατίας σε ένα αμφιλεγόμενο αριστερό πολιτικό αλλά και οικονομικό μοντέλο διακυβέρνησης που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ευρώπη. «Τίθενται σε αμφισβήτηση και σε κίνδυνο οι αρχές της φιλελεύθερης οικονομίας που είναι γερά θεμελιωμένες δεκαετίες στην χώρα μας»
Ο κ. Ταμήλος υπογράμμισε ότι σήμερα είμαστε όλοι πιο σοφοί, ότι η όταν η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Χώρας, ήμασταν μισό βήμα ακριβώς πριν τη χρεοκοπία. «Κι όμως τα καταφέραμε! Είμαστε πολύ κοντά να επιτύχουμε συμφωνία για την «επόμενη μέρα», για να προχωρήσουμε τα επόμενα χρόνια με Σιγουριά και με Ανάπτυξη. Χωρίς άλλες θυσίες» και συμπλήρωσε «Παραλάβαμε μιαν απελπιστική κατάσταση. Και στα δυόμιση χρόνια φτάσαμε τη Χώρα έτοιμη να τρέξει δυνατά προς το μέλλον. Είμαστε πολύ κοντά για να βγούμε οριστικά και από τα Μνημόνια και από την κρίση. Τους τελευταίους μήνες, όμως, επικράτησε στην Πατρίδα μας, η πολιτική αβεβαιότητα. Μια μειοψηφία βουλευτών ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί έσυρε τη Χώρα σε εκλογές, χωρίς να το θέλει ο Ελληνικός λαός. Την Κυριακή η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού πρέπει να απαντήσει σε αυτούς τους βουλευτές και τα κόμματά τους.
Ο κ. Ταμήλος διαβεβαίωσε ότι η νέα ημέρα θα είναι καλύτερη γιατί θα ληφθούν ευνοϊκά μέτρα για την κοινωνία και ειδικά για όσους ζημίωσαν τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόσθηκαν. Έκανε αναφορά στο γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα εξηγώντας ότι η Κυβέρνηση για τη νέα περίοδο 2015- 2021, έχει εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, τονίζοντας παραλλήλως ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ο Νομός Τρικάλων να αναπτυχθεί ειδικά στον κτηνοτροφικό τομέα, με συντονισμένη συνεργασία των τοπικών φορέων για τη διεκδίκηση προγραμμάτων απευθείας από τις Βρυξέλλες.
«Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω ότι θα κάνω το πάν για να τελειώσουν οι απαράδεκτες ολιγωρίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων προς τους Κτηνοτρόφους. Δεν είναι δυνατόν την σημερινή εποχή, το 2015, να υπάρχει τόση σύγχυση και ανικανότητα. Στην νέα ΚΑΠ και ειδικά στο ζήτημα των βοσκοτόπων θα πρέπει να γίνουν όλες οι Διαδικασίες διαφανείς, απλές και γρήγορες. Δεσμεύομαι επίσης ότι θα αναλάβω πρωτοβουλία για την επαναφορά του ορίου συνταξιοδότησης στον ΟΓΑ στα 65 έτη. Δεν είναι δυνατόν να συζητούμε για απονομή συντάξεων σε 15 η 20 χρόνια και ο αγρότης να αναγκάζεται να εργάζεται μέχρι τα 67. Το παράπονο των ανθρώπων της υπαίθρου είναι δίκαιο και η νέα κυβέρνηση θα δώσει την λύση που πρέπει» επισήμανε.
Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα υποστηρίζει και υπόσχεται, δηλώνοντας ότι δεν είναι πραγματοποιήσιμα «Φοβούμαι ότι το έργο δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχόμενη αλλαγή Κυβέρνησης θα στείλει το έργο στις καλένδες πιθανότατα με το «πρόσχημα» μιας νέας προσφυγής στο ΣΤΕ από οικολογικές οργανώσεις» υποστήριξε.
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη διετή πορεία του στη Βουλή και στις προσπάθειες που κατέβαλε για να αναδειχτούν και να προωθηθούν τοπικά και εθνικά θέματα. «Με την πλούσια κοινοβουλευτική μου παρουσία αλλά και την δυναμική παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Αθηνών , προσπάθησα να αναδείξω τις δυνατότητες της περιοχής μας , να στηρίξω το κόμμα μας, την Νέα Δημοκρατία. Πιστεύω απόλυτα στις δυνατότητες του τόπου μας. Πιστεύω ότι έχουμε την δύναμη και την γνώση να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη των Τρικάλων για πολλά χρόνια. Πιστεύω στην νεολαία των Τρικάλων που μας κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες της στα γράμματα, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Εργάσθηκα πολλά χρόνια μαζί με τους νέους και επιτύχαμε την παγκόσμια αναγνώριση στην καινοτομία» ανέφερε ο Μιχάλης Ταμήλος.