Μικρά σουφλέ σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ :

Για 8 κεκάκια

1/3 ζαχαρούχο γάλα

2 κουβερτούρες

1 κ.σ. κακάο

6 αβγά

3 κ.σ. αλεύρι

1/3 αγνό βούτυρο

2/3 από τη συσκευασία άχνη ζάχαρη (περίπου 150 γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαινουμε πολύ καλά το φούρνο στους 240 βαθμούς και στον αέρα.  Ανακατεύουμε με κουτάλι ή αβγοδαρτη τα αβγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε ξανά.  Λιώνουμε το βούτυρο και τη μια κουβερτούρα. Τα ανακατεύουμε τώρα όλα μαζί.  Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε τα φορμάκια (μιας χρήσης sanitas έτυχε να έχω) και γεμίζουμε τα 2/3 από το μείγμα.  Βάζουμε σε κάθε φορμακι 2 κομματακια κουβερτούρα.  Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να γεμίσουν τα φορμακια (θα φουσκώσουν πολύ). Ψηνουμε για 10-12 λεπτα. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.