Μηλόπιτα

Υλικά :
4 αυγά
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πρέζα κανέλα
5-6 μήλα
5 κουταλιές ζάχαρη για τα μήλα
100 γρ. βούτυρο και
λίγο μέλι
Εκτέλεση :
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα μήλα με το βούτυρο, το μέλι, την ζάχαρη (τις 5 κουταλιές) και τα σοτάρουμε. Στο τέλος ρίχνουμε την μια βανίλια και την κανέλα.  Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, την βανίλια, την κανέλα και το αλεύρι. Μετά σε μια φόρμα κατά προτίμηση  στρόγγυλη ή ταψάκι ρίχνουμε τα μήλα πρώτα και από πάνω την ζύμη.  Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Ύστερα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα να ‘έρθουν τα μήλα από πάνω. Την σερβίρουμε ζεστή και ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα.  Είναι αφράτη, απλή και τέλεια.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ζωή Ντέλλα