Με ύφος «παρατημένης νύφης»…

Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη (ναι, μόλις τότε!), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ, με ανακοίνωσή της για διαδικτυακή συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα, διαπίστωνε απογοητευμένη ότι «η διολίσθηση έγινε κατολίσθηση» και πρόσθετε με ύφος «παρατημένης νύφης» ότι «η συνέντευξη ήταν μια ψυχρολουσία για τους αριστερούς»…
Παρότι «παρατημένη», όμως, η ίδια η «νύφη» δεν παραιτήθηκε! Καλούσε, λοιπόν, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κινητοποιήσεις τις προηγούμενες μέρες ενόψει της συνεδρίασης του έκτακτου Γιούρογκρουπ (τις μέρες δηλαδή που διοργανώθηκαν οι «αυθόρμητες» κινητοποιήσεις στήριξης της κυβέρνησης στα αντιλαϊκά της παζάρια), προβάλλοντας ως κεντρικό αίτημα το «Κάτω οι εκβιασμοί της ΕΕ και της ΕΚΤ» (το ΔΝΤ άραγε… δε μας εκβιάζει!) και τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα του μαζικού κινήματος, χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις» (λες κι αυτό είναι που χαρακτηρίζει τη συγκυβέρνηση, οι παλινωδίες και οι υποχωρήσεις)!
Μήπως να θυμηθούμε προεκλογικά ποια ήταν η πρεμούρα των στελεχών της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Για παράδειγμα ο κ. Δελαστίκ, που αν δεν κάνουμε λάθος ήταν υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ, έγραφε για «ανεξήγητη και ακατανόητη άρνηση του ΚΚΕ» να στηρίξει ή να ανεχθεί μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να υποθέσουμε λοιπόν πως ο Δελαστίκ, που δεν είναι άλλωστε κάποιος τυχαίος (διευθυντής του «ΠΡΙΝ» και στέλεχος του ΝΑΡ είναι), εκφράζει με αυτόν τον τρόπο και απόψεις της οργάνωσής του.
Τόσες φορές τους έχει «παρατήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, άλλη μια φορά τους «παράτησε» και τώρα ως νέα κυβέρνηση και «τσατίστηκαν», εντάξει δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα.
Το θέμα είναι οι αυταπάτες που επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό (ως άλλος ΣΥΡΙΖΑ επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου), ότι στόχος του κινήματος πρέπει να είναι να επαναφέρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο σωστό δρόμο (ίσως από την «κατολίσθηση» ξανά στη «διολίσθηση»…) και στην «άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων» του!
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τον λαό και την νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν σε όλη την Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 27 Φλεβάρη. Το ραντεβού στα Τρίκαλα είναι στις 6:00 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Βασικός στόχος αυτής της πλατιάς πολιτικής παρέμβασης είναι να γίνει επιτέλους πράξη και απόφαση της Βουλής η πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει από προχθές η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων και δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτά.
• Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης – ΕΕ για επέκταση του μνημονίου.
• Άμεση κατάργηση μνημονίων – εφαρμοστικών νόμων. Ανάκτηση απωλειών.
• Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
Αυτός είναι ο δρόμος μιας πραγματικά περήφανης και αξιοπρεπούς στάσης του ελληνικού λαού.

Τ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΝΕ