Με Όλγα Γεροβασίλη και Μαρίνα Χρυσοβελώνη εγκαινιάστηκε η διάβαση των Σαραγίων-Διαμαρτυρία και συνθήματα

Με μεγάλη επισημότητα και προσέλευση επισήμων τελέστηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια της υπόγειας διάβασης στην περιοχή των Σαραγίων.Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, της υφυπουργού Μεταφορών Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, των βουλευτών Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου, Παναγιώτας Δριτσέλη, Χρήστου Σιμορέλη, αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων. Την τελετή του Αγιασμού τέλεσαν οι Μητροπολίτες Τρίκκης και πρώην Τρίκκης κ.κ. Χρυσόστομος και Αλέξιος.

Για τη σπουδαιότητα του έργου μίλησαν ο κ. Αγοραστός, η κ. Γεροβασίλη, η κ. Χρυσοβελώνη, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κι ο Διευθυντής της ΕΡΓΟΣΕ.

Οι κάτοικοι

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν και πολλοί κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι για την παράδοση του έργου. Οι ίδιοι δήλωναν ανακουφισμένοι για την ολοκλήρωσή του καθώς όπως επισήμαιναν κάποιοι εξ αυτών θα διευκολυνθεί η καθημερινότητά τους.

Διαμαρτυρία

Αξίζει να αναφέρουμε ότι λίγα μέτρα πιο κάτω εκπρόσωποι της ΛΑΕ Τρικάλων πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Την ώρα της τελετής των εγκαινίων ακουγόταν συνθήματα. Ενώ το «ΟΥΣΤ» που φώναζαν ήταν από εκείνα που υπερίσχυσαν.

Πάντως, οι επίσημοι δεν πτοήθηκαν από τα συνθήματα και τις διαμαρτυρίες και η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ομαλά. Οι διαμαρτυρόμενοι αποσύρθηκαν μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

Να σημειώσουμε ότι η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη.