Με το ποδήλατο και με ένα όνειρο γεμάτο… ΦΛΟΓΑ υποδέχονται αύριο τα Τρίκαλα τον Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη για τα παιδιά με καρκίνο

Τα Τρίκαλα υποδέχονται και συμμετέχουν στο διεθνές μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου! Το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης 6 Οκτωβρίου 2015, στο Δέλτα Καλαμπάκας, μετά από 8 χώρες, 35 μέρες και 2.500 χιλιόμετρα ποδηλατώντας, καταφθάνει ο 27χρονος Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης. Ο Έλληνας που ξεκίνησε από το Λονδίνο για να έρθει στην Ελλάδα, με το μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου.

Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης είναι μόνο 26 χρονών και έχει ζήσει όσα κάποιοι θα ζήσουν σε μία ζωή και βάλε. Θα κάνει το Λονδίνο – Αθήνα με ποδήλατο για να μας αποδείξει ότι η ελπίδα είναι μέσα μας.

Ποιος είναι ο Ελπιδοφόρος

Ο Ελπιδοφόρος – ή Έλπις όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του – μεγάλωσε στην Λαμία όπου τελείωσε και το σχολείο, συνέχισε στην ΑΣΟΕ όπου γνώρισε την Δώρα – με την οποία ταίριαξαν στον τρόπο ζωής και στην περιπέτεια – και μέσα από τα προγράμματα “Εράσμους”,  ξεκίνησε να αγαπάει τα ταξίδια. Με ένα άλλο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Ινδία άλλαξε και η κοσμοθεωρία που είχε έως τότε κι ο Έλπις βρέθηκε να εργάζεται για μία στοιχηματική εταιρεία στην Νότια Αφρική,  στο Κέιπ Τάουν. Δυόμισι χρόνια μετά  ο Έλπις και η Δώρα αποφάσισαν να ζήσουν το πρώτο τους μεγάλο όνειρο προσφοράς και περιπέτειας. Παραιτήθηκαν από μία καλοπληρωμένη δουλειά για να διασχίσουν την Αφρική και να φθάσουν Ελλάδα κάνοντας στάσεις όπου προσέφεραν εθελοντική εργασία ή τα κεφάλαια που είχαν συγκεντρώσει για να ενισχύσουν τοπικές κοινότητες που το είχαν ανάγκη. Ξεκίνησαν με ένα ορφανοτροφείο και ένα σχολείο στην Κένυα και όπου ανακάλυπταν ότι χρειάζονταν βοήθεια προσέτρεχαν διαδικτυακώς σε δωρητές (crowdfunding) για να ενισχύσουν την προσπάθεια τους.

Ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ τους στην Αφρική ήταν και η δημιουργία ενός πηγαδιού που πρόσφερε νερό σε μία κοινότητα 1500 ανθρώπων.

Η συνέχεια βρίσκει τον Έλπις, μετά από ένα μικρό διάστημα στην Ελλάδα, να έχει νέα έδρα του μία μικρή πόλη έξω από το Μάντσεστερ. Νέα δουλειά και νέα σχέδια.  Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία ποδηλατοδρομία από το Λονδίνο ως την Αθήνα με στόχο να συγκεντρώσουν 10.000 ευρώ για τις ανάγκες της Φλόγας.

Ο Έλπις μάζεψε όλες τις άδειες της χρονιάς που δικαιούταν και τις διέθεσε για τον σκοπό αυτό θυσιάζοντας τις διακοπές του. Ξεκινώντας από το Σάββατο ( 5 Σεπτεμβρίου) και για 35 ημέρες θα διασχίσει σε 8 χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ιταλία, Ελλάδα) 25.000 χιλιόμετρα από το Λονδίνο ως την Αθήνα διαδίδοντας το μήνυμα της Φλόγας. Με ένα ελάχιστο προϋπολογισμό – 10 ευρώ την ημέρα – που προέρχονται από τις δικές του οικονομίες και χωρίς την συνοδεία κάποιου αυτοκινήτου ή ιατρικού team – προσωπική του επιλογή – για να κρατήσει τις δαπάνες του ταξιδιού χαμηλά και να πάνε όλα τα χρήματα στον σκοπό του, ο Έλπις φτάνει στις 6 Οκτωβρίου στα Τρίκαλα.

(Με πληροφορίες από fonografos.net).

Το πρόγραμμα υποδοχής

Ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει και στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Έτσι, στις 5.30 το απόγευμα, αντιπροσωπεία του Δήμου θα βρεθεί στην Καλαμπάκα, από όπου τα μέλη της θα τον συνοδεύσουν στα Τρίκαλα. Λίγη ώρα αργότερα, ποδηλατικοί σύλλογοι θα βρίσκονται και α τον υποδεχθούν στο Δέλτα Καλαμπάκας και περίπου στις 7, από την κεντρική πλατεία και μετά από μια σύντομη τελετή, θα πραγματοποιηθεί μια συμβολική ποδηλατοβόλτα εντός της πόλης των Τρικάλων, σε συνεργασία με το τμήμα Τρικάλων της εθελοντικής οργάνωσης «Φλόγα», π[ου δραστηριοποιείται ενάντια στον παιδικό καρκίνο.

Στηρίξτε την προσπάθεια

Are you Wheeling 2 help;

Στηρίξτε την προσπάθεια να συγκεντρωθούν 10,000 ευρώ για τα παιδιά με καρκίνο της φλόγας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.giveandfund.com/giveandfund/project/el

Δημοσιευμενο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ