Με τον Γιάννη Δημαρά η επετειακή εκδήλωση στην Πύλη

Η «έκθεση απαγορευμένου Τύπου της κατοχής», ήταν τελικά ένα θέμα που προσέλκυσε πολύ κόσμο στην Πύλη. Η έκθεση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Πύλης και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Πύλης.

Η εκδήλωση, είχε ακόμη ένα λόγο για να είναι ενδιαφέρουσα. Κεντρικός ομιλητής της, ήταν ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος της πολιτικής κίνησης «Άρμα πολιτών», ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Δημαράς, ο οποίος καθήλωσε τους πάντες με την λυρική του φωνή.

Η έναρξη έγινε με την παρουσίαση του χρονικού της Επετείου από τις μαθήτριες του Λυκείου Πύλης, ενώ το θεατρικό του Γυμνασίου με την καθοδήγηση της κ. Μελανίας Παναγιωτίδου απέσπασε το ζωηρό χειροκρότημα των θεατών.

Ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βύρωνας Κατσίβελος καλωσόρισαν τους επισκέπτες με την δικό τους τρόπο.

Η μεγαλύτερη στιγμή ήταν η παρουσίαση του αγωνιστή του 1940, αείμνηστου Χρήστου Κανέλα, μέσα από ντοκιμαντέρ του Χρήστου Βασιλόπουλου «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» και η απονομή τιμητικών πλακετών στα παιδιά του Βασίλη και Αμαλία, τιμώντας έτσι και όλους τους πορτινούς που πολέμησαν και έπεσαν στα βουνά της Ηπείρου.