Με σύνθημα «ΕΕ vs ΝΕΟΛΑΙΑ. …ΣΚΕΨΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν μέλη της ΚΝΕ, στα γραφεία της Τ.Ο Τρικάλων με θέμα το Μαθητικό Φεστιβάλ που διοργανώνουν στις 5/4/2014 στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα.

Μια γιορτή από μαθητές για μαθητές, τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ, προετοιμάζονται αυτήν την περίοδο σε όλη τη χώρα. Από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, από τα νησιά του Ιονίου και το ανατολικό Αιγαίο μέχρι την Θεσσαλία με την εθελοντική δουλειά των μελών της ΚΝΕ ετοιμάζονται τα φεστιβάλ που φιλοξενούν την ερασιτεχνική δημιουργία, αναδεικνύουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των μαθητών, απευθύνουν το κάλεσμα «ΕΕ vs ΝΕΟΛΑΙΑ. …ΣΚΕΨΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ».

«Η επιλογή του κεντρικού συνθήματος δεν είναι τυχαία, αλλά θέλουμε να περνά το μήνυμα της αντίστασης απέναντι στη σημερινή δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, οι μαθητές, αλλά και ειδικότερα απέναντι στο σχολείο της ΕΕ και το περιεχόμενο του. Θέλουμε το Μαθητικό Φεστιβάλ να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση, προτροπή για σκέψη, προβληματισμό που θα γίνει αμφισβήτηση όλων όσων μαθαίνουν σήμερα στο σχολείο για την ΕΕ και το ρόλο της, συνολικότερα για  το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, τον καπιταλισμό, παίρνοντας την απόφαση για συμμετοχή στον αγώνα της ζωής!» αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξη όπου απευθύνθηκε κάλεσμα για συμμετοχή στο Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

«Ενώνουμε τη φωνή μας γιατί το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή, δεν χωράει στα όρια του σημερινού σάπιου συστήματος που για μας εξασφαλίζει φτώχεια, ανεργία, αμορφωσιά. Διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει. Έλα στα Μαθητικά Φεστιβάλ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου» εξήγησαν τα μέλη της ΚΝΕ» υπογραμμίστηκε.

Όπως επισήμαναν το περιεχόμενο των φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από πολυμορφία, με τους μαθητές να το σφραγίζουν με τη ζωντάνια και τη φαντασία τους.

Το επόμενο διάστημα θα δοθεί στην δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.