Με προβλήματα άνοιξε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απασχόλησης ανέργων 25-66 ετών

Με καταγγελίες εργοδοτών ότι δεν μπορούν να μπουν στο σύστημα άνοιξε σήμερα, στις 10 το πρωί, η εφαρμογή του ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης 6.000 ανέργων ηλικίας από 25 έως 66 ετών.
Αυτή είναι η δεύτερη φάση του πλέον «δημοφιλούς» προγράμματος του Οργανισμού, καθώς η πρώτη φάση, για την επιδότηση 5.000 θέσεων εργασίας, καλύφθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Να σημειωθεί ότι στη δεύτερη αυτή φάση δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα επιχειρήσεις που είχαν επιδοτηθεί το προηγούμενο διάστημα.
Αναλυτικά, η δεύτερη φάση του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-66 ετών αφορά στη δημιουργία 6.000 νέων θέσεων εργασίας εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, επιπλέον των 5.000 θέσεων που είχαν αρχικά προκηρυχθεί και οι οποίες καλύφθηκαν με μεγάλη επιτυχία και χωρίς σημαντικά προβλήματα.
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, για τις επιπλέον 6.000 θέσεις, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μόνο μία αίτηση υπαγωγής για την κάλυψη έως και δύο θέσεων απασχόλησης. Το υπόδειγμα της αίτησης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).