Με πολυπληθές κοινό η πρώτη πολιτική εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές με ομιλητή το Νίκο Φίλη

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αποτέλεσαν το αντικείμενο της πρώτης πολιτικής εκδήλωσης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές την Παρασκευή το απόγευμα με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Φίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφο κι επί χρόνια διευθυντή της εφημερίδας Αυγής.

Οι Τρικαλινοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και η οποία είχε μεγάλη προσέλευση.

Πριν την έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Νίκος Φίλης τοποθετήθηκε σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.  Όπως είπε η κυβέρνηση κατάφερε να καταστήσει το πρόβλημα της χώρας διεθνές, και να μην λογίζεται πλέον ως μια «βαλκανική ιδιοτροπία». Κατά τον ίδιο η χώρα μετά από τη διαπραγμάτευση και τους όρους που έθεσε η κυβέρνηση, θεωρείται πλέον ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης.

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε με αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας, παρά την πίεση που δέχεται. πίεση δεν έχει σταματήσει, στάθηκε ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης. Επίσης, επισήμανε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν τονίζοντας ότι μέτρα που θα αφορούν στην συνέχιση της λιτότητας σε καμία περίπτωση δεν θα ληφθούν.

Τέλος ο κ. Φίλης, μίλησε για την πρόσφατη νομοθέτηση της φορολόγησης των τριγωνικών σχέσεων, χαρακτηρίζοντας ως «πληγή» την φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου.