Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στα Τρίκαλα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος στην πόλη των Τρικάλων τα  Θεοφάνεια. Παρά το τσουχτερό κρύο, εκατοντάδες Τρικαλινοί συμμετείχαν στην τελετή του Αγιασμού και παρακολούθησαν στο κέντρο της πόλης την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ενώ οχτώ τολμηροί, βούτηξαν στα κρύα νερά του Ληθαίου για να πιάσουν το Σταυρό.

Το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε  Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλεξίου και στην συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός. Στη συνέχεια, στις 11 το πρωί, και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων, που προηγούνταν, του κλήρου, αγήματος της ΣΜΥ, των επισήμων και πλήθος κόσμου, σχηματίστηκε πομπή η οποία κατευθύνθηκε στην κεντρική γέφυρα της πόλης των Τρικάλων για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Εκεί είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Τρικαλινοί για να παρακολουθήσουν την τελετή. Λίγο πριν ψαλεί το “Eν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε η της Τριάδος εφανερώθηκε προσκύνησις…” και γίνει η  Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ελευθερώθηκαν περιστέρια, εντείνοντας ακόμη περισσότερο το θρησκευτικό συναίσθημα, ενώ οχτώ νεαροί, βρίσκονταν στα νερά του ποταμού περιμένοντας να πιάσουν το Σταυρό.

Φέτος, τυχερός ήταν ο Αργιθεάτης Γιώργος Μαργαρίτης, στον οποίο προσφέρθηκε ως δώρο από την Τοπική Εκκλησία ένα χρυσό σταυρουδάκι.

Αμέσως μετά, με τον ίδιο σχηματισμό, η πομπή, επέστρεψε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στην τελετή του Αγιασμού των Θεοφανείων παρέστησαν και πολλοί επίσημοι, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Τσίγκας και Μπάρδας, οι κ.κ. Σκρέκας, Βλαχογιάννης και Ταμήλος, Αντιδήμαρχοι, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι  φορέων, κ.α.