Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στα Τρίκαλα-Μία 17χρονη κοπέλα έπιασε τον Τίμιο Σταυρό

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος στην πόλη των Τρικάλων τα  Θεοφάνεια. Παρά το κρύο, εκατοντάδες Τρικαλινοί συμμετείχαν στην τελετή του Αγιασμού και παρακολούθησαν στο κέντρο της πόλης την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ενώ αρκετοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα κρύα νερά του Ληθαίου για να πιάσουν το Σταυρό. Ανάμεσά τους και δύο κοπέλες μία εκ των οποίων έπιασε το Σταυρό.Το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε  Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομου  και στην συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός. Κατόπιν με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων, που προηγούνταν, του κλήρου, αγήματος της ΣΜΥ, των επισήμων και πλήθος κόσμου, σχηματίστηκε πομπή η οποία κατευθύνθηκε στην κεντρική γέφυρα της πόλης των Τρικάλων για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Εκεί είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Τρικαλινοί για να παρακολουθήσουν την τελετή. Λίγο πριν ψαλεί το “Eν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε η της Τριάδος εφανερώθηκε προσκύνησις…” και γίνει η  Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ελευθερώθηκαν περιστέρια, εντείνοντας ακόμη περισσότερο το θρησκευτικό συναίσθημα, ενώ οι νεαροί και νεαρές, βρίσκονταν στα νερά του ποταμού περιμένοντας να πιάσουν το Σταυρό.

Φέτος, τυχερή ήταν μία 17χρονη κοπέλα, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, που έλαβε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και της προσφέρθηκε ως δώρο από την Τοπική Εκκλησία ένα χρυσό σταυρουδάκι.

Αμέσως μετά, με τον ίδιο σχηματισμό, η πομπή, επέστρεψε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.