TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Τοπικά

Με επιτυχία η Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση

Ιαν 22, 2016
in Τοπικά
Με επιτυχία η Εκδήλωση του ΚΚΕ  για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση
Share on FacebookShare on Twitter

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ, την Πέμπτη 21 Γενάρη, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων για την παρουσίαση της έκδοσης του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Στην εκδήλωση την παρουσίαση της έκδοσης έκανε ο Υπεύθυνος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του Κόμματος, Θοδωρής Λιάππης, ενώ ακολούθησε διάλεξη για την διατροφή των παιδιών και τα μυοσκελετικά προβλήματα στο σχολείο από τον Κώστα Μπουντόλο, καθηγητή του ΣΕΦΑΑ Αθηνών.
Όπως τονίστηκε από το Γιώργο Καΐκη , μέλος της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ & καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κατά την εισαγωγική του ομιλία στην εκδήλωση « παρότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα δέχονται μια ανελέητη επίθεση στη ζωή τους από τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων που υλοποιούνται με την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, το ΚΚΕ δεν σταμάτησε στιγμή να εναντιώνεται σ’ αυτές τις επιδιώξεις και ταυτόχρονα να προτείνει και να αγωνίζεται για την ουσιαστική διέξοδο προς όφελος του λαού , να παλεύει για την ικανοποίηση του συνόλου των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση έχει επεξεργαστεί θέσεις και προτάσεις διεκδίκησης για τον τομέα της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού και ιδιαίτερα στον τρόπο που εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόκειται για μια σύνθετη και σημαντική δραστηριότητα που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους , να δώσει ανάσες ανακούφισης και διεξόδου στα ενδιαφέροντα τους σε αντίθεση με τα κάθε λογής «σκουπίδια» που τους σερβίρει σήμερα το κυρίαρχο σύστημα. Να αντισταθμίσει με σύγχρονα μέσα και μεθόδους το τεράστιο «κινητικό έλλειμμα» που συσσωρεύετε στα παιδιά στις μέρες μας, από την παρατεταμένη καθήλωσή τους στα θρανία, μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση. Το ΚΚΕ αποτυπώνει τις θέσεις του για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση σε μια καλαίσθητη έκδοση 22 σελίδων που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβρη και παρουσιάζουμε στη σημερίνή εκδήλωση.»
kke ekdhlwsh (1)Στην ομιλία του ο Θ. Λιάππης μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Φυσική Αγωγή (Φ.Α.) αντιμετωπίζεται στο σχολικό πρόγραμμα ως ένα ακόμα μάθημα, ενώ δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μια πολύ σύνθετη και σημαντική δραστηριότητα, που με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί ν” αναπτυχθεί και να λειτουργήσει δημιουργικά στο χώρο του σχολείου. Δεν καλλιεργεί απλά κάποιες σωματικές ικανότητες, αλλά συμβάλλει, όταν εφαρμόζεται σωστά, στην εξασφάλιση της υγείας, στη βελτίωση της βιολογικής υποδομής του ανθρώπου.. Και όταν λέμε κατάλληλες συνθήκες δεν εννοούμε αυτό που γίνεται για παράδειγμα σήμερα, ο δάσκαλος να έχει αντικαταστήσει τον γυμναστή σε πολλά σχολεία, οι υποδομές να μην συντηρούνται στοιχειωδώς, ο εξοπλισμός να είναι παμπάλαιος ή ανύπαρκτος.
Και φυσικά δεν εννοούμε αυτό το αίσχος που η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών πληρώνει αδρά τον προαθλητικό έλεγχο, για το παιδί που θα πάει στην Α” Δημοτικού… 50 ευρώ στον καρδιολόγο και 30 ευρώ για τον οφθαλμίατρο. Ένα μέρος των μαθητών να «βολεύεται» με εθελοντικές προσφορές γιατρών και ένα, όχι ευκαταφρόνητο, ποσοστό να μην κάνει καθόλου εξετάσεις. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος για τα τραγικά συμβάντα στους αθλητικούς χώρους. Οι εκάστοτε ηγεσίες τόσο του υπουργείου παιδείας όσο και της ΓΓΑ δίνουν αφειδώς οδηγίες, μα ποτέ δεν εγκρίνουν κονδύλια για τον προαθλητικό έλεγχο και στέλνουν τους γονείς να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη. Γιατί δηλαδή δεν μπορεί να υπάρχει η καθιέρωση ανά τρίμηνο δωρεάν προληπτικών και εξειδικευμένων εξετάσεων για όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους και με την εξασφάλιση της παρουσίας αθλητιάτρου σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και τους αγώνες; Βλέπεται και εδώ πώς μπαίνει εμπόδιο η μετατροπή της υγείας, της πρόληψης σε εμπόρευμα ως τομέας κερδοφόρος της οικονομίας της αγοράς.
Δεν μπορεί επομένως μέσα σ” αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια το ΑΓΑΘΟ της Φυσικής Αγωγής να το χαίρεται πραγματικά ο λαός μας και ειδικά η νεολαία. Θα υποβαθμίζεται συνεχώς στο αναλυτικό πρόγραμμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Θα συνεχίζονται να δίνονται ελάχιστες ώρες στο σχολικό πρόγραμμα, και θα παραμένουν οι ελλείψεις καθηγητών αντίστοιχης ειδικότητας, ο ανύπαρκτος εξοπλισμός και προαθλητικός έλεγχος στα σχολεία.
kke ekdhlwsh (2)Αξιοποιώντας αν θέλετε ,και την πείρα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης καταλήγουμε στην πρόταση ότι είναι ανάγκη η Φ.Α. και ο αθλητισμός να αναδειχθούν ως καθολικό κοινωνικό δικαίωμα, όχι μόνο των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, των νέων, αλλά όλων των ηλικιακών ομάδων. Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που παρόλα τα λάθη που έγιναν, τις αδυναμίες, οι λαοί των χωρών που γνώρισαν τον σοσιαλισμό βίωσαν τη Φ.Α. και τον αθλητισμό ως μέρος της κουλτούρας τους, της καθημερινότητάς τους, ως οργανωμένη παροχή για όλους. Η ικανοποίηση αυτής της ανάγκης δεν είναι ατομική υπόθεση. Η πρόσβαση στην άθληση των νέων είναι θέμα όχι τόσο ατομικών «ευκαιριών», αλλά κυρίως κοινωνικών προϋποθέσεων. Η σημερινή χρήση των σύγχρονων μέσων, η τεχνολογική ανάπτυξη και ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι δίνουν τη δυνατότητα να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος (μη εργάσιμος) και να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη, με χρηματοδότηση υποδομές, εργατικό και επιστημονικό δυναμικό ξεκινώντας από την εκπαίδευση πάνω απ” όλα».

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πέθανε πρώην παίκτρια του «The Bachelor» σε ηλικία μόλις 31 ετών νικημένη από τον καρκίνο
Featured

Για περισσότερο της μιας εβδομάδας φέρεται να ήταν νεκροί μάνα και γιος

Απρ 30, 2025
Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα με νεκρούς μάνα και γιο
Featured

Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα με νεκρούς μάνα και γιο

Απρ 30, 2025
Σύσκεψη και συντονισμός για το restart mAI City στον Δήμο Τρικκαίων
Featured

Σύσκεψη και συντονισμός για το restart mAI City στον Δήμο Τρικκαίων

Απρ 30, 2025
Μιχαλάκης για Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκηση: Ιστορική ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας
Τοπικά

Μιχαλάκης για Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκηση: Ιστορική ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας

Απρ 30, 2025
Κοντά στους πολίτες ο Δήμος Μετεώρων
Featured

Κοντά στους πολίτες ο Δήμος Μετεώρων

Απρ 30, 2025
Συντηρούνται τα σχολεία της Πύλης μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης
Τοπικά

Συντηρούνται τα σχολεία της Πύλης μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης

Απρ 30, 2025
Next Post
Πλήρης στήριξη προς το δημότη που κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του στον Άγιο Προκόπιο από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης

Πλήρης στήριξη προς το δημότη που κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του στον Άγιο Προκόπιο από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης

Θανάσης Λιούτας: «Άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό των αγροτών και εθνικός διάλογος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»

Θανάσης Λιούτας: «Άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό των αγροτών και εθνικός διάλογος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι αγρότες

Συνεχίζουν κι εντείνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες-Κάλεσμα για συμπαράσταση στους μαζικούς φορείς της Θεσσαλίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd