Με διακεκριμένους επιστήμονες και μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τη νεφρική νόσο στη ΜeteoraNephrolife

Οι σύγχρονες μέθοδοι φροντίδας των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών και οι νέες εξελίξεις στη μεταμόσχευση νεφρού υπήρξαν το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις της ΜeteoraNephrolife (7ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρικάλων Καλαμπάκας).

Κατά τη διάρκεια της επιστημονικής ημερίδας που διοργάνωσε η πρώτη και πρότυπη ιδιωτική Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης πραγματοποιήθηκε μία  από  εκλεκτούς ακαδημαϊκούς δασκάλους.

Διαλέξεις άκρως ενδιαφέρουσες κι ενημερωτικές τόσο για τον επιστημονικό κόσμο  του νομού, όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο για την  νεφρική νόσο (ασθενείς, συγγενείς- περιβάλλον ασθενών κ.α.)

Εισηγήσεις

Το πρόγραμμα των επιστημονικών διαλέξεων, τις οποίες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον δεκάδες παραβρισκόμενοι, άνοιξε ο Διευθυντής της Μονάδας Νεφρολόγος Νικόλαος Τσιάνας. Κατά τη διάρκειά τους αναλύθηκαν θέματα όπως «Αιμοκάθαρση και Άσκηση» από τον Καθηγητή Βιοχημείας της Άσκησης Τ.Ε.Φ.Α.Α Παν. Θεσσαλίας Αθανάσιο Τζιαμούρτα (αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρότυπη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης ΜeteoraNephrolife  ενέταξε στη λειτουργία της πρωτοποριακό πρόγραμμα της  ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη θεραπευτική άσκηση των ασθενών), « Επάρκεια της Αιμοκάθαρσης» από τον Δ/ντή Νεφρολόγο του  Γενικού Νοσ. Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» MD.DR Aιμίλιο Ανδρίκο, «Χρόνια Νεφρική Νόσος» από τον Καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας Τμ. Ιατρικής Παν. Θεσσαλίας Δ/ντήςΝεφρολ. Κλινικής, Παν. Γ .Νοσ. Λάρισας Ιωάννη Στεφανίδη και τέλος «Μεταμόσχευση Νεφρού» από τον Καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας  Παν. ΠατρώνΔ/ντής Νεφρολογικού-ΜεταμοσχευτικούΤμήματος Παν. Νοσ. Πατρών Δημήτριο Γούμενο.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της πρότυπης μονάδας.