Με «δανεικούς» εκπαιδευτικούς η λειτουργία των ΙΕΚ-Αντιδράσεις από τους καθηγητές-Ποιοι διατίθενται (πίνακες)

Με τη διάθεση εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου τους για το διδακτικό έτος 2015-2016 θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Μία απόφαση που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από την πλευρά των καθηγητών.

Δείτε εδώ τους καθηγητές που διατίθενται στα δημόσια ΙΕΚ.

Αντιδράσεις

Οι καθηγητές δεν βλέπουν με καλό μάτι την εξέλιξη αυτή. Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Τρικάλων για το θέμα, που ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης του υπουργείου.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση η ΕΛΜΕΤ αναφέρει τα ακόλουθα:

Με αφορμή την απόφαση του Υ.Π.Ε.Θ με την οποία εκπαιδευτικοί της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης διατίθενται υποχρεωτικά στα Δ.Ι.Ε.Κ για συμπλήρωση ωραρίου, το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ επισημαίνει ότι για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών των Δ.Ι.Ε.Κ το Υ.Π.Ε.Θ όφειλε εδώ και καιρό να είχε προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες κατάρτισης ενηλίκων που απαιτεί η συγκεκριμένη βαθμίδα Εκπαίδευσης.

        Η αναγκαστική διάθεση εκπαιδευτικών της  Β΄/θμιας Εκπαίδευσης που αποφάσισε το Υ.Π.Ε.Θ μόνο προβλήματα θα επιφέρει διότι:

Ως εκ τούτου ζητάμε από τον Υ.Π.Ε.Θ να προβεί στην άμεση ανάκληση της εν λόγω απόφασης και την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου διδακτικού προσωπικού.