TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Μετσοβίτικη κασάτα: η εναλλακτική βασιλόπιτα

Τη συνταγή μας έστειλε η Βασιλική Μαργαρίτη από τον ξενώνα ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (http://ksenonasmargarita.gr/) στο Ανήλιο Μετσόβου που τώρα στις γιορτές κάνει δεκάδες τέτοιες πίτες για να προσφέρει στους επισκέπτες

Δεκ 31, 2014
in Featured, Μαγειρική
Μετσοβίτικη κασάτα: η εναλλακτική βασιλόπιτα
998
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Η κασάτα, μια πίτα από το Μέτσοβο που έχει μια κάποια διαδικασία για να γίνει. Είναι η πίτα του Σαββατοκύριακου ή η πίτα της γυναίκας που έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή της κι αυτό, γιατί… χρειάζεται να ανοιχτούν 10 φύλλα που θα σκεπαστούν με τυρί φέτα. Να διπλωθούν σαν μαντήλι και μετά να ανοιχτεί με τα δάχτυλα στο μέγεθος του ταψιού. Αλλά είναι και η πίτα που συνηθίζουν στην περιοχή του Μετσόβου να κάνουν την ημέρα της πρωτοχρονιάς αντί για βασιλόπιτα. Μία πίτα που προτιμούν σε ειδικές περιπτώσεις όπως γάμους, βαπτίσεις, γιορτές.

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για πίτες, κοσκινισμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη ζύμη
1 κ.γλ. αλάτι
180-200 ml νερό κρύο
Για τη γέμιση
400 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένο
2/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

kassata1Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα κουζίνας και κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το νερό λίγο-λίγο ζυμώνοντας έως ότου φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια με τα οποία ανοίγουμε τα φύλλα.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα τετράγωνο σκεύος.
Αλείφουμε με λάδι και απλώνουμε μια δόση τυριού.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, το τοποθετούμε επάνω στο τυρί, το αλείφουμε με λάδι κι απλώνουμε τυρί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα, εκτός από το τελευταίο.
Αναποδογυρίζουμε τη πίτα σε ταψί αλειμμένο με λάδι και την ανοίγουμε στο μέγεθος του ταψιού, πιέζοντάς την με τα δάχτυλα.
Φροντίζουμε ώστε η πίτα να είναι λεπτή. Ουσιαστικά την κάνουμε σαν μπάλα και την απλώνουμε πάλι. Ο αέρας που παίρνει μέσα το φύλλο κάνει τη διαφορά και την πίτα τραγανή.

Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

All On Modern Kiosk – Ένα μαγαζί που τα έχει όλα… και με το παραπάνω
Featured

All On Modern Kiosk – Ένα μαγαζί που τα έχει όλα… και με το παραπάνω

Ιούν 28, 2025
Με πανό υποδέχθηκαν τον Πρωθυπουργό μέλη της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας
Featured

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ: Καμιά αναμονή…μόνη διέξοδος οι διεκδικήσεις

Ιούν 27, 2025
«Η προδομένη γενιά του ’74» – Συγκινητική παρουσίαση στο Μουσείο Τσιτσάνη
Featured

«Η προδομένη γενιά του ’74» – Συγκινητική παρουσίαση στο Μουσείο Τσιτσάνη

Ιούν 27, 2025
Τι είναι η «τροπική νύχτα» που θα βιώσουμε το βράδυ της Παρασκευής – Πώς μας επηρεάζει
Featured

Τι είναι η «τροπική νύχτα» που θα βιώσουμε το βράδυ της Παρασκευής – Πώς μας επηρεάζει

Ιούν 27, 2025
Έρχεται το νέο Ψηφιακό Μουσείο Μετεώρων με υπογραφές Αβραμόπουλου – Παπαστεργίου
Featured

Έρχεται το νέο Ψηφιακό Μουσείο Μετεώρων με υπογραφές Αβραμόπουλου – Παπαστεργίου

Ιούν 27, 2025
Πρώτο σεμινάριο στήριξης και ενημέρωσης των φροντιστών ΑμεΑ υλοποίησε ο Δ. Τρικκαίων
Featured

Πρώτο σεμινάριο στήριξης και ενημέρωσης των φροντιστών ΑμεΑ υλοποίησε ο Δ. Τρικκαίων

Ιούν 27, 2025
Next Post
Υπό το μηδέν το θερμόμετρο στα Τρίκαλα μέχρι το Σάββατο

Υπό το μηδέν το θερμόμετρο στα Τρίκαλα μέχρι το Σάββατο

Μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία

Με αλυσίδες η κίνηση σε πολλά σημεία του Νομού

43χρονος συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων

43χρονος συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd