Μετά από 10 χρόνια επέστρεψε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας στη Φαρκαδόνα

Μετά από 10 περίπου χρόνια απουσίας το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας που είχε παραχωρηθεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής Μαγνησίας επιστρέφει στην έδρα του.Επιστρέφει για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ακτίνας δράσης του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, συνεισφέροντας στα μέγιστα για την ευρύτερη περιοχή.

O διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακκελαρίου και το προσωπικό παρέλαβαν το ασθενοφόρο μετά τις προσπάθειες που αναπτυχτήκαν με την 5η  ΥΠΕ.

Για την ιστορία το ασθενοφόρο είχε δωριστεί προ ετών στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας από μια οικογένεια Φαρκαδόνιων του Ευρυπίδη και της Ελένης Τζιώλη, με σκοπό να προσφέρει τις υπηρεσίες του για το κοινό της ευρύτερης περιοχής. Για κάποιο χρονικό διάστημα το ασθενοφόρο κάλυπτε τις ανάγκες από το υπάρχον προσωπικό οδηγούς και μεταφορείς ασθενών που διέθετε το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας. Με την κάλυψη των αναγκών, εξολοκλήρου από το ΕΚΑΒ και την μετάθεση του προσωπικού το ασθενοφόρο έμεινε παροπλισμένο. Τότε είχε αποφασιστεί να παραχωρηθεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής το οποίο εξυπηρετούσε τις ανάγκες της εκεί περιοχής.

Κατά γενική ομολογία και σύμφωνα με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής κα Ελένη Σωλήνη και το προσωπικό της νοσηλευτικής μονάδας το ασθενοφόρο προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες, αφενός λόγω της κατασκευής του, αφετέρου του εξοπλισμού του. Το παρέδωσαν ευχαριστώντας θερμά για την διάθεση, εξηγώντας ότι η δωρεά των δύο ανθρώπων ήταν σημαντική και αξιοσέβαστη βοηθώντας στα μέγιστα δυο μεγάλες περιοχές, αρχικά της Φαρκαδόνας και μετέπειτα της Αργαλαστής.

«Πραγματικά η προσφορά αυτών των ανθρώπων δεν εξανεμίστηκε. Αντιθέτως η προσφορά έπιασε τόπο συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση δυο περιοχών. Πραγματικά τέτοιες ενέργειες πέραν του επαίνου, θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας», σημείωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακκελαρίου.

Το ασθενοφόρο αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και από εδώ και στο εξής θα χρησιμοποιείται από το Κέντρο Υγείας της Φαρκαδόνας αλλά και το ΕΚΑΒ σε περιπτώσεις που κριθεί σκόπιμο.

krinitrikalon.gr